5 pogostih vprašanj o športnih vozičkih na počitnicah

Sezona dopustov je na vrhuncu in čas je, da se na počitnice odpravite tudi vi. Če si v dilemi, koliko otroške opreme vzeti s sabo in ali je športni voziček na počitnicah res potreben, si preberi odgovore na 5 najpogostejših vprašanj o vozičkanju na počitnicah. Ali na počitnicah potrebujem voziček?

Ko pakiraš prtljago za počitnice, se zagotovo vsake toliko vprašaš, če je vse to res potrebno. Ob pogledu na poln prtljažnik se morda vprašaš tudi, ali na počitnicah res potrebuješ voziček? Enotnega odgovora na to vprašanje ni. Če je tvoj otrok star nekaj mesecev in še ne hodi, je voziček samoumeven. V kolikor pa malček še pridno teka naokrog in odkriva svet na svojih nogah, pa je vprašanje čisto na mestu.

Naša rešitev bi bil lahek, kompakten in majhen športni voziček, ki bo zavzel malo prostora med prtljago in ti prihranil nevšečnosti takrat, ko se otroku ne bo več dalo hoditi. Eden izmed najbolj praktičnih vozičkov za počitnice je FreeON Nano, ki se lahko pohvali s sistemom samodejnega zlaganja z le enim klikom. Poleg vozička prejmeš še priročno torbo za shranjevanje. Druga dva vozička, idealna za počitnice, sta lahek in kompakten FreeON City ter FreeON Lux z enostavnim zlaganjem ter prostorno nakupovalno košaro. 

Ali lahko voziček vzamem na letalo?

Seveda, voziček lahko vzameš na letalo, odvisno je le, ali ga boš dala med ostalo prtlljago ali med ročno. Med ostalo prtljago lahko odložiš katerikoli zložljivi voziček. Voziček, ki ga boš vzela s seboj na krov letala, pa mora zložen ustrezati prostoru za ročno prtljago. Tak voziček je na primer ultralahek FreeON Diamond. Poleg vseh funkcionalnosti športnega vozička ga lahko zloženega prevažaš po letališču podobno kot kovček, s pomočjo posebnega ročaja.

Kakšen je dober športni voziček za potovanja?

Ko iščeš voziček za tvojega malčka, zagotovo na prvo mesto postavljaš funkcionalnost in udobje. Pri vozičkih za potovanja je to še vedno pomembno, vendar je tudi priročno, če je voziček tudi enostavno zlagati, da je lahek za prenašanje in da ne zavzame veliko prostora, ko je zložen. Morda si zdaj misliš, da potrebuješ en voziček za doma in enega za na počitnice. Ni res, če že v začetku izbereš FreeON Royal športni voziček, boš udobno vozičkala tako doma kot na poti.

Katere dodatne funkcije športnega vozička so na potovanjih najbolj priročne?

Ker nikoli ne veš, kakšen teren te čaka, je dobro imeti večja vrtljiva kolesa, dodatni blažilci tresljajev so lahko samo še dodaten plus. Če se odpravljaš na počitnice v tople kraje, je priročno, da imaš lahko stekleničko s pijačo vedno pri roki. Številni športni vozički FreeON imajo pri ročaju poseben nastavek za otroško stekleničko (ali tvoj lonček kave). Na potovanju moraš biti med vozičkanjem nekoliko bolj pripravljena, zato je prostorna nakupovalna košara obvezna. V njo lahko poleg rezervnih oblačil in odejic spraviš še hrano, pijačo, igrače, spominke in podobno. Kot ena izmed najboljših dodatnih funkcionalnosti FreeON vozičkov pa je možnost podaljšanja strehice, ki malčke ubrani pred močnimi sončnimi žarki

Ali se pri letalskem prevozu voziček dodatno plača?

Otroški vozički in ostala varnostna oprema, na primer avtosedež ali lupinica, se ne štejejo kot klasična prtljaga, tako da največkrat dodatno plačilo zanje ni potrebno. Vseeno pa se letalske družbe med seboj razlikujejo in svetujemo ti, da pred nakupom vozovnice vseeno preveriš njihovo politiko. Ne glede na to, ali voziček oddaš v standardno ali ročno prtljago, pa ga moraš pri okencu obvezno prijaviti.

Če si v procesu nakupa športnega vozička, te vabimo, da prelistaš našo ponudbo otroških vozičkov FreeON v spletnem katalogu. V kolikor pa že veš, kaj želiš in potrebuješ, pa med 21. 7. in 1. 8. izkoristi 13% popusta na vse športne vozičke FreeON.


Scroll to Top