Ideje za družinski izlet po Sloveniji

Pomlad je pred vrati, s tem pa tudi čas za družinske izlete. Tudi če to ne bo vaš prvi potep v troje, so nasveti in ideje za brezskrbno pot vedno dobrodošli. V nadaljevanju tega članka s tabo delimo nekaj praktičnih nasvetov, na kaj biti pozorna pri načrtovanju ter česa ne smeš pozabiti doma, zbrali pa smo tudi nekaj destinacij po Sloveniji, ki so primerne za obisk z dojenčkom ali malčkom.

Načrtovanje poti je ključno za lepo preživet dan

Verjetno že veš, da pri družinski dinamiki ničesar ne prepuščaš naključju. Za čudovito preživet dan, brez stresa, joka in nepotrebnih težav, je načrtovanje izleta ključno, in to od tistega trenutka, ko boste sedli v avto, pa vse do trenutka, ko se bo vaš potep zaključil in se boste vrnili domov.

Za začetek izberi tiste destinacije, ki so primerne starosti tvojega malčka. Priporočamo, da izbereš dneve, ko niso preveč obljudeni, da se izogneš morebitni gneči in nepotrebnemu čakanju. Skrbno načrtuj pot in postanke za malico, preveri ustreznost otroškega avtosedeža ter ne pozabi v plan vključiti tudi otrokovega popoldanskega spanca. Tega boš najlažje izvedla tako, da v tistem času dneva, ko ponavadi dete spi, organiziraš daljši sprehod ali pa kosilo, ki ga bo lahko otrok izkoristil za dremež kar v svojem vozičku.

Vožnja na izlet traja dalj časa, kot so otroci vajeni, zato je pomembno, da izbereš udoben avtosedež, v katerem bo lahko malček brez sitnosti preživel več časa. Za daljše poti je odlična izbira tudi avtosedež s 360° vrtljivim sediščem, s pomočjo katerega lahko otroka nahraniš ali potolažiš kar med vožnjo. Da se malček med potjo ne bo dolgočasil, ga zamoti z igračami, petjem pesmic in različnimi preprostimi igrami. Mlajši otroci bodo pot najverjetneje prespali, starejšim otrokom pa lahko radovednost vzbujaš s pripovedovanjem o izletu, o tem, kaj bo videl in doživel, ali pa zgolj s spremljanjem okolice in zabavnimi igrami.

Otroški pripomočki so nekaj, kar res ni priporočljivo, da bi jih pozabila doma. Poleg previjalne torbe, rezervnih oblačil in pokrival ter otroškega vozička premisli tudi, če je za obisk izbrane destinacije morda bolj primerna otroška nosilka. Ker nikoli ne veš, kakšno vreme te pričaka na cilju, imej s seboj tudi otroško odejico in univerzalno prevleko za dež.


Ideje za izlete v naravo

Pomlad je odličen čas, da obiščeš nekatere najlepše kotičke naše države. Ne samo, da so pomladne temperature otrokom prijaznejše kot poleti, tudi gneče ni takšne, zaradi česar boš lahko vozičkala v miru, brez stresnega umikanja in prehitevanja. Za izlete v naravo izberi kompakten športni voziček z vzdržljivimi kolesi kot je FreeON Royal, ki je kos vsakršnim terenom. V kolikor pa se odpravljate na destinacijo, kjer vozičkanje ni mogoče, pa izberi nosilko ali pa celo pohodni nahrbtnik FreeON Mount.
Med najbolj priljubljenimi družinskimi izletniškimi točkami je zagotovo Blejsko jezero, kjer lahko okrog njega naredite dolg sprehod, dan pa zaključite z obiskom Bohinjskega jezera ali slapa Savica. Med atraktivne lokacije za družine z otroki velja tudi Kranjska Gora, kjer morda še ulovite kakšno zaplato snega za izdelovanje snežaka, izlet pa lahko podaljšate z obiskom jezera Jasna, naravnega rezervata Zelenci ali ogledom doline Tamar. Če pa se odpravljate na štajerski konec, nikar ne spreglejte prijetne poti do Lovrenških jezer na Pohorju.

Ideje za potep po mestu

Nekateri bolj kot v naravi uživajo v mestnem vrvežu. Z dojenčkom, je lahko izlet na obljudene lokacije, kjer imaš pri roki vse, kar potrebuješ, morda bolj smotrna izbira. Za potep po mestu je ključno, da imaš praktičen, lahek in enostavno vodljiv voziček, kot je FreeON Nano. Njegova prednost je ta, da se enostavno zloži z zgolj enim pritiskom na gumb. Njegovih 6,4 kilogramov ga dela povsem obvladljivega, saj ga boš enostavno dvignila in ponesla čez stopnice ali druge ovire, ki ti jih mesto postavlja.


Med mesti, ki so primerna za obisk z otrokom, je vsekakor Ptuj, najstarejše slovensko mesto, pa tudi Škofja Loka, Celje, Piran in Ljubljana.

Ideje za nepozabna doživetja

Doživetja in prijetne izkušnje so nekaj najboljšega, kar lahko daš svojim otrokom. Odpravite se na Roglo na sprehod med krošnjami ali obiščite Kekčevo deželo v Kranjski Gori. Za obisk Koče pri čarovnici in Jelenovega grebena nismo nikoli premladi ali prestari, v kolikor pa si še vedno brez idej, pa obisk živalskega vrta vedno zmaga.
Če si med načrtovanjem poti ugotovila, da je sedanji avtosedež premajhen ali pa preprosto želiš bolj udobnejšega in praktičnega, ne spreglej naše akcije, kjer med 22. in 31. 3. prejmeš 13% prihranka na avtosedeže FreeON. Poglej ponudbo.

Scroll to Top