Kako izbrati pravi stolček za hranjenje? Preveri presenečenje!

Ko tvoj malček preide na gosto hrano, je čas, da dobi svoj prostor za mizo. In ker je stolček za hranjenje več, kot samo stolček, na katerem otrok sedi med obedom, je pomembno, da izbereš takšnega, ki vama bo dobro služil. Preberi, na kaj moraš biti pozorna pri nakupu otroškega stolčka za hranjenje, na koncu pa smo ti pripravili še majhno presenečenje. 

Kakšen je kvaliteten otroški stolček?

Za začetek mora biti predvsem udoben. Če si že mamica, potem veš, da je hranjenje otroka proces, ki traja. In ker bo tvoj

malček kar nekaj časa preživel v stolčku, je pomembno, da je ta mehak in dobro oblazinjen.

Že tako ali tako boš deležna negodovanja zaradi hrane, ne potrebuješ še slabe volje zaradi tiščanja in trdega stolčka. Pomembno je tudi, da je stolček zasnovan tako, da spodbuja pravilno držo otroka glede na njegovo starost. Nekateri stolčki imajo to možnost, da spreminjajo naslon in ga uporabljaš že, ko otrok še ne sedi čisto samostojno. Kot enega najboljših otroških stolčkov za hranjenje so mamice izbrale tudi FreeON Exclusive, ki ima možnost rotacije sedišča za 270°, kar omogoča premikanje otroka brez prestavljanja celega stolčka. Tako lahko v enem trenutku otrok sedi obrnjen k mizi, v drugem pa k risanki, medtem ko ti kuhaš kosilo.

Marsikatera mamica bi se strinjala, da mora biti stolček za hranjenje v prvi vrsti funkcionalen. To pomeni, da se popolnoma prilagaja tvojim potrebam. Če bo otrok stolček uporabljal dlje časa, tudi kasneje, ko ne bo več potreboval pladnja, razmisli o nakupu FreeON Gourmet, ki se zaradi poljubno nastavljive višine sedišča prilega vsaki višini jedilne mize, zaradi elegantnega videza pa bo primeren tudi kot samostojen otroški stolček. Prilagodljiva stolčka, ki rasteta skupaj z otrokom, sta tudi FreeON Tom ali FreeON Sven. Pomembno je, da ima stolček odstranljiv pladenj in pralno prevleko, ki ju lahko enostavno očistiš. Verjemi, da se boš še velikokrat čudila, kam vse znajo otroci napacati hrano! Pladenj naj bo dovolj velik, da nanj spraviš krožnik, stekleničko in po potrebi še kakšno igračo, če pa se ta premika naprej in nazaj, pa še toliko boljše.

Poleg funkcionalnosti je varnost drugi izmed najbolj pomembnih lastnosti dobrega stolčka za hranjenje. Verjetno ni stolčka, ki ne bi imel sistema za pritrjevanje otroka v sedež. Pomembno pa je, koliko točkovni je in da pasovi niso preveč ohlapni, da se malček ne more izmuzniti iz njih. Poleg tega naj bo stolček masiven in ima stabilne nogice, da se otrok med živahnim pregovarjanjem ali igranjem ne more prevrniti.

O praktičnosti razmišljajo predvsem tiste mamice, ki imajo malo prostora ali mamice, ki velikokrat obedujejo zdoma. Prve iščejo rešitev v stolčkih za hranjenje, ki se enostavno zložijo in jih v času neuporabe enostavno skrijejo (stolček FreeON Ben), druge pa iščejo enostavno prenosljiv stolček za hranjenje, ki ga lahko vzamejo s seboj na nedeljsko kosilo k babici (stolček FreeON Mini). Če želiš z enim stolčkom pokriti več potreb, razmisli tudi o elegantnem stolčku FreeON Chef, ki se lahko uporablja kot samostojni stolček za sedenje. Ali pa FreeON Exclusive, za katerega smo rekli, da se sedišče lahko obrne vse do 270°.

Morda izmed vsega naštetega še najmanj bistvena zadeva, vendar vsaka mama ima rada lepo jedilnico, zato estetska dovršenost stolčka za hranjenje ni tako nepomembna zadeva. Dandanes stolčki za hranjenje niso več samo stolčki za hranjenje, temveč postajajo tudi dovršeni kosi pohištva, ki jih ne boš skrivala pred gosti. Takšna sta na primer FreeON Gourmet, eleganetni stolček s pridihom skandinavskega dizajna ali minimalistični dizajn FreeON Exclusive stolčka.

PA ŠE PRESENEČENJE! 

Recept za miške.

Za štiričlansko sladkosnedo družino potrebuješ:

  • 750g moke
  • 40g kvasa
  • 1 žlico sladkorja
  • 400ml mlačnega mleka
  • 1 rumenjak
  • 1 ščepec soli
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu

V kozico nadrobi kvas in mu dodaj sladkor, žlico moke in nekaj žlic mlačnega mleka. Premešaj in pusti, da kvasec na toplem vzhaja 15 minut. Medtem v preostalo mleko zmešaj rumenjake in sol. V večjo skledo presejaj moko in na sredini naredi jamico, v katero zliješ kvasec in rumenjakovo zmes. Vse skupaj zgneti v gladko in voljno, vendar mehko testo, ki ga pokritega pusti vzhajati 30 minut. V večjem loncu segrej olje, ki mora biti tako vroče, da se okoli lesenega ročaja kuhalnice delajo mehurčki. Z jušno žlico zajemi vzhajano testo in ga položi v olje. Ko se zlatorjavo ocvrejo na eno strani, jih obrni. Ocvrte miške poberi iz olja in odcedi na krožniku s kuhinjskimi brisačkami.

Najboljše so še tople in dobro posipane s sladkorjem v prahu. 

Scroll to Top