Popoln otroški avtosedež za v vrtec ali na izlet

Ste aktivna in mobilna družinica, ki veliko časa preživi v avtomobilu, na potepanjih ali izletih? Potem je še toliko bolj pomembno, da za ta čas izbereš kakovosten, varen in predvsem udoben otroški avtosedež. Zadovoljni otroci so glavno merilo prijetne in mirne vožnje v avtomobilu. Preberi, katere lastnosti so pomembne pri avtosedežu, ki ga boste uporabljali za kratke potepe ali dolge izlete z avtomobilom. V liniji avtosedežev FreeON boš našla širok spekter avtosedežev za vse starostne skupine, za lažjo odločitev v široki ponudbi pa prelistaj tudi naš katalog avtosedežev.

Za dolge vožnje naj bo udobje na prvem mestu

Ob daljši vožnji z avtomobilom sedenje postane naporno za odrasle, kaj šele za otroke. Zato je dobro, da za takšne vožnje izbereš dobro oblazinjen in ergonomski avtosedež, ki bo malčku zagotavljal maksimalno udobje. Dodatno mehko oblazinjenje nežno objame otroka in mu daje oporo, da lahko zadrema v udobnem položaju, in to brez padanja njegove glavice naprej. Na primer, FreeON Advance ima obrobo iz spominske pene in nadvse udobno sedišče ter omogoča kar 12° naklon hrbtišča. FreeON Future med drugim nudi celovito bočno oz. stransko zaščito in sedež se lahko namesti v avto tako z isofix sistemom kot tudi z avtomobilskim varnostnim pasom. Za večje in bolj radovedne otroke pa je odličen FreeON Tornado Fix z edinstveno obliko školjke in velikim sediščem, ki otroku omogoča gibanje in aktivno spremljanje mimo bežeče okolice med vožnjo. Poleg tega je pomembna tudi izbira materialov. Ti morajo biti takšni, da dihajo. Verjetno ne želiš, da je po daljši vožnji otrok ves pregret in prepoten. Ne glede na to, kako udoben je avtosedež, pa vseeno priporočamo, da se tu in tam ustavite in pretegnite svoje noge.

Za pogoste vožnje izberi najbolj varen otroški avtosedež

Verjetno že veš, da morajo vsi avtosedeži ustrezati evropskemu varnostnemu standardu in imeti oznako ECE R44/04 ali ECE R129 oz. i-Size. i-Size avtosedeži veljajo za najbolj varne, saj imajo izboljšano zaščito za glavo in vrat, pokazali pa so tudi boljše rezultate v primeru bočnega trka.

K sreči večina sodobnih avtosedežev že ustreza standardu ISOFIX ali ISOFIT, kjer je otroški avtosedež pritrjen neposredno na karoserijo vozila, saj se v primeru nenadnega zaviranja ali trka sprosti manj energije na otroka.

Oba sistema prav tako zmanjšujeta tveganje za nepravilno namestitev sedeža v avtomobil. ISOFIX se uporablja za avtosedeže skupine 0 in I, ISOFIT pa za avtosedeže skupine II in III. Ne glede na to, katerikoli otroški avtosedež boš izbrala, bodi pozorna, da ustreza omenjenim standardom ter da ustreza velikosti tvojega malčka. Kako izbrati pravo velikost pa preberi tukaj.

Izogni se neprijetnostim na poti s funkcionalnimi avtosedeži

Ko tvoja izbira avtosedeža zadosti zahtevam varnosti in udobja, lahko izbor zožiš na podlagi funkcionalnosti avtosedeža. Če želiš avtosedež, ki ti bo služil nekaj let, izberi takšnega, ki ustreza več starostnim skupinam in raste skupaj z otrokom. Takšni avtosedeži imajo možnost prilagajanja naslona na različne višine. Na poti se še posebej izkažejo 360° avtosedeži, ki jih je mogoče obračati brez prestavljanja samega sedeža. To je priročno v različnih situacijah, na primer, če otrok med vožnjo zaspi in ga želiš vzeti iz avta brez prebujanja. Ali pa v primeru, ko otrok med vožnjo pije, morda ga želiš na poti nahraniti ali ga le zabavaš na zadnjem sedežu.

Že načrtujete prve počitnice in izlete za prihajajoče tople dni?

Preverite ponudbo naših izdelkov za v avto.

Pobrskaj in izberi svojega.

Scroll to Top