Si pripravljena na prihod dojenčka?

Začelo se je z občutkom, da se s tvojim telesom nekaj dogaja. Sledila je potrditev, da v tebi raste novo bitje, nadaljevalo pa se je s prijetnimi in včasih malo manj navdušujočimi občutki, hormonskimi nihanji, ki se kaj hitro spreobrnejo iz žareče sreče do nepojasnjenega joka, nosečniškimi tegobami, veseljem ob nakupovanju za dojenčka, skrbeh ob finančnem zalogaju … Vse do zdaj, ko je napočil trenutek, da spoznaš svoj mali čudež, ki si ga zadnjih 9 mesecev nosila pod srcem. Si pripravljena na prihod svojega dojenčka?

Vse se začne z dvema črticama …

Se še spomniš trenutka, ko si izvedela, da pod svojim srcem nosiš otroka? Pa potem prvega pregleda pri zdravniku, mogočen zvok malega srčka na ultrazvoku, odkritje spola, občutek njegovega gibanja in brc ter veselo razkritje nosečnosti svojim bližnjim, pa tudi malce manj prijetnih trenutkov kot so jutranja slabost, neprespane noči in skrbi za malo štručko … Nosečnost je čudovito popotovanje, nabito s čustvi, pričakovanji, radovednostjo in veseljem.

In sedaj se približuješ h koncu 9 mesečnega obdobja, velikost trebuščka dosega svoj vrhunec, spanec je vsako noč krajši, tvoje pričakovanje, da spoznaš svojega majhnega sončka, pa vedno večje.

Priprava domačega okolja na dojenčka

Ena lepših izkušenj v nosečnosti je načrtovanje prihoda dojenčka. Nakupovanje opreme in pripomočkov, urejanje in opremljanje otroške sobice, kupovanje prvih oblačil in sanjarjenje, kako prikupen bo malček izgledal v njih. Za obvezne kose otroške opreme kot so previjalna mizica, otroška posteljica, avtosedež in podobno, poskrbi še pred porodom. V času nosečnosti pa lahko kupiš tudi nekatere na videz manj pomembne kose otroške opreme, vendar ti lahko zelo pomagajo pri lajšanju nosečniških tegob. Ena izmed takšnih je zagotovo blazina za dojenje, ki bo poskrbela za udoben in kakovosten spanec, medtem ko bo tvoj trebuh postajal vedno večji, brcanje in premikanje otroka pa vedno bolj intenzivnejše. Namesto blazine za dojenje lahko uporabiš tudi obrobo za posteljico v obliki kitke, ki bo po tem, ko jo bo malček prerastel, postala čudovita okrasna blazina na tvoji postelji ali v otroški sobici.

V času nosečnosti ne imej slabe vesti, če si večkrat na dan vzameš čas za počitek ali dremanje. Pa tudi, če boš kakšen dan zavita v mehko otroško dekico lenobno poležavala pred televizorjem ali če kdaj poješ kakšno čokoladico več kot običajno. Predvsem pa se ne brani pomoči in razvajanja svojih bližnjih. Ko bo dojenček enkrat na tem svetu, se zabava šele začne!

   

 

Še nekaj dni do poroda

Tvoja torba za porodnišnico je že pripravljena nekje na vidnem mestu, otroška sobica je opremljena, dom je pripravljen na prihod novega družinskega člana. Zdaj je v tebi le še eno veliko pričakovanje, da čimprej pride dan, ko boš spoznala svojega dojenčka.

Verjamemo, da je bila nosečnost zate čudovita izkušnja in da bo starševstvo le še nadgradnja teh čudovitih, z ljubeznijo prepojenih trenutkov.

Pri tvoji novi vlogi v prihodnjih mesecih in letih pa ti naj bodo v pomoč tudi naši FreeON izdelki. Želimo ti čudovito starševstvo.

Če si med branjem opazila, da ti manjka še kak kos otroške opreme, potem hitro naroči.

   

 

Scroll to Top