Zakaj za otroka izbrati organski bombaž?

Dojenčki in majhni otroci v postelji preživijo velik del otroštva, zato je pomembno, iz česa je izdelano ležišče, njihova najljubša odejica in vzglavnik. Mladi starši so vse bolj ozaveščeni o pomembnosti organske hrane, kako pa je z organskimi oblačili in posteljnino? V nadaljevanju preberi, zakaj je organski bombaž in naša nova linija iz njega – Bubaba by FreeON Organic Line, Little Miracle, najbolj prijazna izbira tako za otroka in hkrati tudi za okolje.

Boljša izbira za otroka

Ko je govora o bombažu in o tkaninah za najmlajše, predvsem dojenčke,  se vse več staršev odloči za ekološki bombaž. Namreč, otroci imajo bolj ranljivo kožo, ki se šele razvija, zato so še posebej občutljivi na močne kemikalije kot so pesticidi, detergenti in formaldehidi. Tem so največkrat izpostavljeni preko otroških oblačil, pleničk, igrač in posteljnine. Izpostavljenost močnim kemikalijam se pri otrocih največkrat kaže kot občutljiva koža, kožne alergije ali atopijski dermatitis, ki postaja vedno bolj pogosta bolezen otrok, in do 5. leta starosti prizadene kar 15-20% otrok.  

Izdelki iz organskega bombaža niso prijazni samo do nežne otroške kože, temveč so boljši tudi za njegovo počutje. Mehak bombaž otroku nudi varno zavetje in občutek domačnosti, ker je organska tkanina naravna, pa je tudi veliko bolj zračna in prijetna na otip. To je še posebej pomembno pri posteljnini, kjer organski bombaž odlično uravnava toploto ter preprečuje, da bi se otrok pregreval ali močneje potil. 

Boljša izbira za okolje

Izdelki iz organskega bombaža niso boljši samo za otrokovo zdravje in dobro počutje, temveč so ob vsem tem tudi boljši in varnejši za okolje. Organski bombaž se prideluje brez uporabe pesticidov, ki je ničkolikokrat krivec za popolno osiromašenje zemlje, kjer raste. Pri njegovi proizvodnji se porabi manj vode, odsotnost močnih in strupenih kemikalij pa poskrbi, da se dodatno ne onesnažuje zrak in voda. V celotnem proizvodnem procesu se spremlja tudi ravnanje z odpadki, tako da količina porabe vode ter energije ostajata v skladu s standardi GOTS, kar pomeni, da sama proizvodna voda ostane v zaprtem sistemu in ne izgine v naravi.

Izbira organskih izdelkov je tudi trajnejša, kar pomeni, da boš k boljši prihodnosti prispevala z manjšo potrošnjo. Organski izdelki so izdelani iz kakovostnega bombaža, sama vlakna pa se med obdelavo ne tanjšajo, tako kot se to zgodi pri običajni posteljnini, obdelani z barvami, in mehčalci tkanin. Zaradi tega so organski izdelki veliko bolj trpežni in seveda trajnejši, kar je pri otroških oblačilih, izdelkih in posteljnini, ki se pere pogosto ali celo na vsakodnevni ravni, velik plus.

Bubaba by FreeON Organic linija “Little Miracle”

Pri FreeON se zavedamo svoje odgovornosti, ki jo imamo kot blagovna znamka otroške opreme. Zdravje in dobro počutje svojega otroka nam zaupaš vsakič, ko ga položiš na našo previjalno blazino, v gnezdece ali posteljnino, vsakič, ko mu s tetra pleničko obrišeš obraz ali razdraženo ritko ter vsakič, ko ga okopaš in odeneš v mehko brisačko. Zato pri ročno izdelanih tekstilnih izdelkih Bubaba by FreeON uporabljamo le najboljše materiale in postopke, ki so prijazni do otrokove kože in sočasno skrbijo za njihovo boljšo prihodnost.

Tokrat pa smo šli še korak dlje in zasnovali Bubaba by FreeON Organic Line oz. linijo tekstilnih izdelkov iz organske bombažne tkanine. To pomeni, da vsebuje najmanj 95% certificiranih organskih bombažnih vlaken, ki so pridelana brez škodljivih pesticidov in barvil. Zaenkrat lahko v liniji Bubaba by FreeON Organic najdeš štiri izdelke: otroško gnezdecespalno vrečootroško odejico in otroško posteljnino za obposteljico, združene pod kolekcijo Little Miracle.

Poleg uporabe 95% organskega bombaža, izjemne mehkobe in udobja ter ročne izdelave je prednost gnezdeca, spalne vreče, posteljnine in odejice Bubaba by FreeON Organic Little Miracle tudi njihova praktičnost. Vse izdelke je namreč mogoče uporabljati obojestransko

Izberi boljše za tvojega otroka! Izberi ročno izdelane tekstilne izdelke Bubaba by FreeON iz kakovostnega bombaža.

Scroll to Top