5 idej za decembrsko praznično vzdušje

Bodo to tvoji prvi božični prazniki v troje? Potem je to odlična priložnost, da začneš svojo družinsko tradicijo. December je čudovit mesec, poln ljubezni, topline in čarobnosti ter za otroke eden izmed najljubših delov leta. Ne zgolj zaradi daril, temveč zaradi vzdušja, ki se v tem obdobju širi med ljudmi. Verjetno se sama ne spomniš vseh prejetih daril, ki si jih dobila, zagotovo pa se spomniš vaših družinskih običajev in prigod, ki so se vam zgodili ob krašenju smrečice in odpiranju prazničnih daril. In zdaj, ko si sama odrasla in postala mama, je tukaj tvoja priložnost, da pričaraš čarobne božične praznike nepozabne tudi svojim otrokom. Kako, preberi v nadaljevanju. 


Sprehode izkoristi za kreativno ustvarjanje

Ali z malčkom veliko časa preživita zunaj, na vozičkanju in sprehajanju po parku ali gozdnih poteh? Zakaj ne bi mimogrede nabrala še jesensko listje, storže, plodove dreves in vejice ter iz njih izdelala decembrske dekoracije? Z malo domišljije lahko izdelaš popolnoma edinstven adventni venček ali morda celo okraske za smrečico.

Na primer, iz posušene trave lahko izdelaš slamnate okraske, kot so jih nekdaj izdelovale naše babice. Borove ali smrekove storže lahko posprejaš z belo, zlato ali srebrno barvo in iz njih izdelaš naravne okraske za smrečico, lahko pa jim dodaš le praznično pentljico in jih obesiš na smrečico.  V prodajalnah lahko kupiš tudi prozorne okrogle bučke, v katere shraniš  skupne družinske trenutke za prihodnja leta.


Vir: Pinterest

Čeprav se sliši zabavno, zna iskanje pravih materialov za tvoje dekoracije trajati kar nekaj časa. Zato se na sprehod odpravi dobro pripravljena, s stekleničko toplega čaja in otroško dekico, v kolikor se med tem ohladi in postane malčku že hladno.

Starim rečem vdahni novo življenje

Najlepše darilo, ki ga lahko podariš babici in dedku, so vnuki sami. In ker je temu težko konkurirati, jim lahko podariš nekaj, po čemer si bodo za vedno zapomnili božič z novim družinskim članom.

Stare stekleničke za hranjenje uporabi kot vazico, lonček za rožico ali svečnik. Preprosto odstrani cucelj, dobro očisti stekleničko in ji vdahni novo življenje. Prve copatke ali pletene nogavičke svojega malčka lahko uporabiš kot okraske za smrečico. Stara otroška oblačila lahko uporabiš pri izdelavi personaliziranega okvirja, v katerega vstaviš vašo prvo družinsko fotografijo. Verjetno si že slišala, da so najlepša darila tista, ki pridejo iz srca.    


Vir: Pinterest in www.mambaby.com

Trije dobri možje naj prinesejo uporabna darila

Majhni otroci se še ne zavedajo pomena obdarovanja, zavedajo pa se občutka pomembnosti in ljubljenosti, ki ga ob tem začutijo. Zato le izkoristi praznično obdarovanje in mu kupi prav posebno darilo, takšno ki bo prišlo prav tako tvojemu malčku kot tudi tebi in vam bo vsem skupaj pričaralo prijetne spomine za naprej.

V naši ponudbi najdeš prikupne blazine za previjanje FreeON, ki ti bodo na obraz narisali nasmeh vsakič, ko boš malčku menjala plenico. Prav posebna in ljubka je otroška odejica za prvo leto otrokovega življenja, ki jo lahko uporabiš za fotografiranja in spremljanja rasti tvojega malčka. Med praktična darila bi uvrstili še večdelne mehke posteljnine z okrasnimi blazinami, prikupne kopalne plaščke z živalskimi motivi in prijetno mehke otroške dekice. Pobrskaj po naši ponudbi Bubaba by FreeON izdelkov, kjer boš zagotovo našla kaj primernega.
Napiši pismo božičku

Nikar se ne brani pomoči, ki ti jo nudijo bližnji, ne glede na to, kakšna je. Starševstvo je velik zalogaj, zato izkoristi praznični čas za pisanje Božičku ter na subtilen način povej, kaj tvoj malček ta božič res potrebuje. Namesto oblačil in igrač, ki jih morda v tem trenutku ne potrebujš, naj stari starši in sorodniki priskočijo na pomoč z nakupom praktičnih pripomočkov za otroka kot so gnezdeca, obposteljne posteljice, personalizirane posteljnine, stolčki za hranjenje, športni vozički, avtosedeži, otroški foteljčki …

Poišči navdih na naši spletni strani z otroško opremo – FreeON.

Začni družinsko božično tradicijo

Ko imaš enkrat svojo družino, božični prazniki dobijo popolnoma nov pomen. Zato jih ne ovekoveči samo s fotografijami, temveč s trenutki, ki se jih boste čez leta z veseljem spomnjali. Vaša nova božična družinska tradicija lahko postane družinsko fotografiranje pred smrečico, preživljanje božičnega dne v ujemajočih se oblačilih ali peka piškotov z vašimi podobami. Vsako leto na božič izmeri višino otroka in na vratih zariši, koliko centimetrov je v preteklem letu zrasel.

Lepo darilo za vas in bližnje so tudi doma izdelani okraski iz slane mase, v katere naredi odtise otroških nogic ali rokic, ko pa bodo otroci večji, pa lahko okraske izdelajo že sami. Predstavljaj si božično smrečico čez nekaj let, ko jo bodo krasili le unikatni okraski tvojih otrok!

Prepusti se prazničnemu vzdužju, uživaj tako kot si uživala, ko si bila še sama otrok in ob vse tem ne pozabi, da se bodo tvoji otroci veliko bolj kot daril spominjali posebnih trenutkov, občutka sreče in ljubljenosti, ki ste jih doživeli skupaj.

Naše želje zate in za tvojo družino
Naj bo veselje doma vsak dan – pričarajte si lep in vesel praznični december.

In spreglej, izbrani modeli na voljo v akcijski ponudi – Črni petek. Pobrskaj in izkoristi do 40% popust na izbrane modele FreeON in Bubab by FreeON. Velja le 25. in 26.11.2021 na FreeON.si.


Scroll to Top