5 idej za preživljanje časa iz poletja v jesen

Poletje že maha z repom, prebujamo se v vse bolj sveža jutra, večeri pa naznanjajo, da je jesen že tu. Čeprav imamo radi poletno vreme in brezskrbnost, pa je tudi jesen čudovit letni čas, še posebej za mamice z majhnim otrokom. Da bo vstop v jesen lep in brezskrben, smo zbrali nekaj idej, kako jo najbolje izkoristiti kot družina.

1. Izkoristi konec poletja za potepe

Že res, da imamo radi poletje, sonce in toplo vreme, vendar končno lahko spet normalno zadihamo. Večina mamic z majhnimi otroki z veseljem pričakuje september, saj temperature postanejo znosnejše, zrak pa veliko bolj svež in ugoden za daljše potepe. Prijetni sončni dnevi so kot nalašč za nabiranje energije in vitamina D, seveda pa je jesenski čas eden najugodnejših za družinski obisk kakšne bližnje prestolnice ali za izlet v naravo. Otroka v nosilko, malico v nahrbtnik in uživajte v dnevu, kamor vas pot zanese. Pazite le, da se na potep odpravite dovolj zgodaj, saj je dan, v primerjavi s poletjem, že precej krajši.

2. Naredi red v omari

Če z malčkom veliko časa preživljata na prostem, si zagotovo opazila, da je tisti čas, ko ga že moraš obleči malce bolj toplo, najboljši po principu čebule, kjer posamezne plasti oblačil odstranjuješ tako kot se oblaki umikajo izpred žarečega sonca. Ker prihaja čas, ko bomo lahka poletna oblačila zamenjali za toplejša, je sezonski prehod odlična priložnost za reorganizacijo tvoje in malčkove garderobne omare. Vzemi si dan, otroka posedi v otroški ležalnik in skupaj naredita red v omari. Poglej, kaj je prerasel, kaj je uničeno in česa ne potrebuje več. Uporabna oblačila podari dalje, na spletu in v trgovinah pa pobrskaj po novih in velikostno ustreznih kosih. Izbire je resnično ogromno!

3. Navduši otroka za naravo

Jesen je čas, ko se narava bohoti v vsej svoji veličini in paleti barv, zato brez dvoma velja za enega najlepših letnih časov. V kombinaciji s prijetnim vremenom je lahko jesen odlična priložnost za raziskovanje narave in učenje vsega novega. Če se na sprehod odpravita dovolj zgodaj zjutraj, lahko na travnikih opazujeta pašnjo divjadi; če se odpravita v gozd, pa vama aktivnosti ne manjka – od nabiranja pisanih listov in plodov ter opazovanja živali med zbiranjem ozimnice, do nabiranja gob ali kostanjev, ki bodo odlična zakuska za pod zob.

4. Izkoristi večere za igro in crkljanje

Znano je, da sprehodi in preživljanje časa na svežem zraku otroka uspava, zato preživita čimveč časa zunaj, kar bo ugodno vplivalo tudi na vajin imunski sistem. Morda ti bo malček zadremal že v vozičku, vsekakor pa boš opazila, da bo po dolgem sprehodu zvečer prej utrujen in bo skozi noč bolje spal. Še preden pa se dan prevesi v noč, izkoristi večerne urice za kakovostno druženje, veselo igranje, ljubko crkljanje in obvezno branje.

5. Izkoristi jesenske ugodnosti pri FreeON

Otroci ne potrebujejo toliko stvari kot tvoje pozornosti. Zato je bistveno, da jih vključiš v čim več aktivnosti tvojega vsakdana – v pripravo hrane, pospravljanje, čiščenje, zlaganje perila ipd. Da bo malček lahko vedno s tabo, si omisli otroški ležalnik ali gugalnik, s katerim bosta oba brez skrbi. Ti, ker boš vedela, da je otrok v vsakem trenutku na varnem, tudi, ko za trenutek pogledaš stran, in malček, ker bo lahko v njem spal, se igral ali opazoval starša med opravili.

Izkoristi jesensko ugodnost pri FreeON, kjer otroške ležalnike FreeON prejmeš 13% ugodneje, izbrane modele pa celo 30% ugodneje. Akcija traja do 18. 9. 2022.

Scroll to Top