5 pripomočkov za nego otroka, za katere boš vesela, da jih imaš

Kot mlada ali bodoča mamica si verjetno na vsakem koraku obdana s predlogi, katere izdelke rabiš in s katerimi bo tvoje materinstvo mačji kašelj. Naj te potolažimo, da ne rabiš naročiti res vsakega izdelka, da boš v koraku s časom, čeprav boš zagotovo v danem trenutku vesela, da imaš katerega od spodnjih izdelkov.

Prikupna kahlica, s katero je odvajanje od plenic enostavnejše

Tam okrog drugega leta starosti pride čas, da pleničke zamenja dobra stara kahlica. Čeprav se privajanje na kahlico sprva zdi težavno, pa lahko veliko vlogo pri navajanju igra njen izgled. Zanimive oblike ali barve otroka pritegnejo k pogostejšemu obiskovanju ter ga spodbujajo k samostojnosti. Zato izberi kahlico zanimivih oblik, ki poleg ljubkega izgleda nudi udobje in enostavno vzdrževanje. Med FreeOn ponudbo najlepše klasične kahlice različnih barv, prikupne kahlice s pokrovom v obliki ježka ter napredne kahlice s pokrovom in naslonjalom v obliki kita.

Higienski nastavek za WC školjko

Kasneje, ko bo tvoj otrok iz kahlice presedlal na wc školjko, pride nastavek za stranišče še kako prav. Ne samo, da omogoča otroku udobnejše opravljanje potrebe, je tudi veliko bolj higienska izbira. Z uporabo nastavka se otroci ne dotikajo površin školjke, prav tako nič ne uide mimo nje. Straniščni nastavek FreeOn ima tudi povišan hrbtni naslon in penasto sedišče, zaradi česar je sedenje na školjki skoraj enako udobno kot na stolčku.

Previjalna blazina

Izkušene mamice bodo rekle, da ni površine, na kateri nebi mogla previti svojega otroka. Že res, vendar niso vse površine enako udobne. Previjalne blazine so eden prvih kosov otroške opreme, ki jih bodoče mamice ponavadi kupijo in niso le prostor za previjanje, temveč tudi za preoblačenje, nego ter ustvarjanje vezi med mamo in otrokom. Previjalne blazine so različnih oblik, lahko izbereš blazino s trdim dnom ali mehko blazino, odvisno od tvojih preferenc. Večinoma so vse previjalne blazine narejene iz materialov, ki jih je enostavno očistiti z vodo in krpo, previjalne blazine s trdim dnom imajo morda to prednost, da so pri robu privzdignjene, zaradi česar nudijo večjo varnost otroku.

Praktična banjica ali stolček za kopanje

Ne glede na to, kako veliko stanovanje ali hišo imaš, s prihodom dojenčka ti prostora vedno primanjkuje. Zato je dva v enem previjalna mizica z banjico odlična rešitev, še posebej za tiste, ki nimate veliko prostora. Za tiste, s še manj prostora je odlična rešitev zložljiva banjica, ki se kot harmonika zloži sama vase v treh potezah. Če tvoj malček uživa v kopanju in medtem rad opazuje okolico, pa razmisli o ležalniku za kopanje. Otroka posediš na mehak in nedrseč del, kar tebi omogoča enostavno umivanje, njemu pa enkratno izkušnjo.

Kopalni plašček z živalskimi motivi

Hladnejši dnevi so pred nami, kar pomeni, da malčka po kopanju ne boš več rabila loviti napol nagega in mokrega po stanovanju. Da kopanje ne bo krivec za jesenske in zimske prehlade, otroka odeni v kopalni plašček ali brisačko s kapuco. Zaradi prikupnih živalskih ušes smo prepričani, da ga ne bo treba prositi dvakrat. Kopalni plašček pa ti bo prišel prav tudi, če se odpravljate na počitnice v toplice ali na morje.

Zdaj, ko je članek prebran, kaj pravite, se strinjate s predlogi?

Scroll to Top