Ali potrebujem prenosno posteljico?

Sprememba okolja lahko povzroči stres, ki vpliva na otrokovo počutje in spanec, zato je dobro, da tudi na drugi lokaciji ohranite nekaj domačega in poznanega svojemu otroku. To mu lahko omogočite s prenosno posteljico, ki bo otrokovo varno zavetje, miren in kakovosten spanec pa se bo odražal predvsem v dobrem počutju in malčkovi razpoloženosti.

In le zadovoljen malček je lahko ključ do prijetno preživetih družinskih počitnic.

Kdaj je prenosna posteljica nepogrešljiva?

 

Marsikatera mamica se sprašuje, ali povrhu vse otroške opreme res potrebuje še prenosno posteljico. Sami bi rekli, da ja, saj so nepogrešljive v situacijah, kadar z otrokom spimo zdoma. Največkrat je to na dopustu ali na obiskih, prenosna posteljica pa pride prav tudi, če je tvoj malček pogosto v varstvu ali na počitnicah pri babici in dedku. Tam lahko služi kot enostavna rešitev, ki se jo po potrebi postavi in razstavi, otrok pa spi v poznanem in varnem okolju. Prenosne posteljice se uporabljajo od rojstva pa vse, dokler kot starš presodiš, da je ne potrebujte več.

Čeprav prenosne posteljice v osnovi služijo udobnemu in varnemu spancu malčka, pa se lahko uporabljajo tudi kot stajice oz. varen prostor za igro. To je še posebej praktično, ko ste v drugem okolju, ki ga ne ti in tvoj otrok ne poznata dobro, njegova radovednost pa bi ga hitro lahko premamila k raziskovanju. Medtem ko pripravljaš obrok ali opravljaš druge stvari, se lahko malček brez skrbi zaigra v varnem zavetju otroške posteljice.

S prenosno posteljico brez skrbi na počitnice

 

Prenosne posteljice FreeON Love so zasnovane tako, da otrokom omogočajo udoben, miren in varen spanec ne glede na lokacijo. Mrežaste stranice poskrbijo za ustrezen pretok zraka, tebi pa omogočajo jasen pogled nad malčkovim početjem. Ne glede na to, kako živahen in vztrajen je tvoj otrok, iz nje ne bo mogel splezati ali jo prevrniti.

Primarno so prenosne posteljice zasnovane za uporabo na poti, torej se enostavno in hitro postavijo in zložijo, zložene pa ne zavzamejo veliko prostora, ki je na poti še kako dragocen. Za lažje prenašanje iz avtomobila ali drugega vozila, so shranjene v priročnih torbah. Nekatere prenosne posteljice so dodatno opremljene še s previjalno podlago, ki se namesti na posteljico. Takšna je na primer FreeON Safari prenosna postelja z dvojnim dnom, ki poleg previjalne podlage vsebuje še vrtiljak z igračami in glasbeno spremljavo, zadrga na strani pa otroku omogoča, da se prosto sprehaja v posteljico in iz nje.


Rešitev za vse mamice, ki še dojijo

 

Za najmlajše, ki se še dojijo in potrebujejo tvojo bližino, so na voljo tudi prenosne posteljice s pomično stranico, ki se jo pristavi k zakonski postelji in služi kot »začasna« obposteljna posteljica. Tako bosta oba mirnejša, ne glede na novo okolje, kjer se trenutno nahajata.

Ležišče za prenosno posteljo

 

Če se odpravljate na počitnice v apartma ali hotel in ti v ponudbi že ponujajo prenosno posteljico, je iz higienskih razlogov dobro s seboj vzeti lastno ležišče. Predvsem zato, ker ne veš, kakšna je zgodovina te posteljice, pa tudi zato, da jo prijetno in čisto za spanje pustiš za sabo tudi naslednjim gostom. Ležišče za prenosno posteljico je obvezno za vse malčke, ki močijo posteljo in za tiste, ki imajo kožne težave in bi jih lahko pršice v ležišču le še poslabšale. 

Ležišče za prenosno posteljo FreeON Travel je primerno za standardne dimenzije posteljic 120×60 cm, prevleka pa je iz kakovostne tkanine iz mikrovlaken, prevlečena s poliuretanskim premazom, zaradi česar je vodoodporna in ne prepušča tekočine. Ležišče je prijetno na otip in je prijazno in neškodljivo nežni otroški koži. Po vsaki uporabi pa ga je mogoče oprati tudi v pralnem stroju. Tudi pakiranje je primerno za na pot, zvije se namreč v rolo, ki zavzame malo prostora.


Scroll to Top