Blazine za dojenje primerne za uporabo že v nosečnosti

Blazine za dojenje ali materinske blazine so  pripomoček, ki so doječim mamicam odlična podpora, pogosto pa že v času nosečnosti olajšajo nosečniške tegobe.

Udoben počitek je v času nosečnosti bistvenega pomena za dobro počutje bodoče mamice, hkrati pa se ravno v tem obdobju večina žensk sooča s težavami s spancem. Praviloma sta med ljudmi najbolj priljubljena spalna položaja ležanje na hrbtu in na trebuhu,  vendar se nosečnicam žal odsvetujeta, kar jim znatno oteži izbor optimalne spalne pozicije. Najbolj učinkovit način lajšanja nosečniških težav s spancem je uporaba materinske blazine. So izredno praktične in udobne ter imajo številne funkcije, zato jih lahko uporabljate tudi po porodu. Oblika polmeseca zagotavlja stabilnost, udobje in podporo za vašo glavo, vrat, hrbet in predel medenice. Blazine niso primerne le za nosečnice, ampak tudi za vse tiste, ki imajo takšne ali drugačne težave s spancem. Uporabljate jih lahko tudi pri sedenju na postelji, stolu in kavču ali pa celo na poti v avtomobilu. Izberite blazino, ki vam po mehkobi, materialu, obliki in vzorcu najbolj ustreza in si privoščite maksimalno udobje.

Po rojstvu vašega malčka lahko materinsko blazino uporabite tudi kot blazino za dojenje. Preprosto jo namestite okrog svojega pasu, nanjo položite svojega malčka in začnite dojiti. Dojenje ne pomeni samo prehranjevanja, pač pa tudi krepitev vezi med mamico in njenim malčkom, saj dobita priložnost za medsebojno spoznavanje in prijetno stiskanje. Dojenček se med dojenjem počuti ljubljenega in varnega. Z uporabo blazine za dojenje mu hkrati omogočite tudi ergonomsko namestitev in maksimalno udobje. Ob tem je potrebno poudariti, da so spalne materinske blazine za nekatere mamice pri dojenju enostavno prevelike, zato se odločijo za nakup blazine za dojenje manjših dimenzij. Njihova prednost je med drugim enostavnejša mobilnost, saj jo lahko preprosto pospravite v prtljažnik avtomobila in vzamete s seboj na pot. Tako si lahko z blazino pri dojenju svojega malčka pomagate kjerkoli in kadarkoli. Blazine za dojenje imajo običajno obliko črke »C«, zaradi česar se odlično prilegajo mamičinemu pasu in dojenčku omogočajo lažji dostop do mleka. Mamicam pomagajo lajšati bolečine v bradavičkah in hrbtu, saj jim prihranijo neprijetno sklanjanje in upogibanje hrbta med dojenjem.

Kljub temu, da je osnovni namen tovrstnih blazin udobno spanje mamic in/ali dojenje, pa jih lahko, glede na otrokovo starost, uporabljate tudi na številne druge načine. Svojega dojenčka lahko položite na blazino, kjer bo ležal ali sedel v izredno udobnem položaju. Pri tem upoštevajte navodila za uporabo blazine, ki se razlikujejo glede na starost vašega otroka.

Scroll to Top