Gnezdece s pletenico, funkcionalna in čudovita popestritev otroške sobice

Zagotovo si že kje na Instagramu zasledila fotografijo dojenčka, ki spi ali migeta v čudoviti podlogi, obrobljeni s kitko? Kitke so pri mamicah priljubljene zadnjih nekaj let. Da pa niso trend, ki pride in gre, so poleg dovršenega izgleda dokazale tudi s svojo funkcionalnostjo.

Gnezdece s kitko ali samostojna pletenica, katero izbrati?

Za začetek je potrebno razjasniti, da sta ti na voljo dva izdelka – gnezdeca s kitkami in samostojne pletenice. Gnezdece s kitko je gnezdece, ki ima na podlogo pritrjeno mehko oblogo v obliki kitke. Kitka je odstranljiva, zato lahko uporabljaš samo podlogo, podlogo s kitko ali samo kitko, kot obrobo za posteljico. Samostojne pletenice kot zaščitna obroba za posteljico pa se prodajajo tudi posebej. Pred nakupom torej premisli, kakšen pripomoček potrebuješ – funkcionalni pripomoček, v katerega boš lahko brezskrbno položila svojega otroka ali potrebuješ samo zaščito, da se malček ne bo več udarjal v ograjo posteljice.

Številni načini uporabe gnezdeca s pletenico

Gnezdece s kitko deluje popolnoma enako kot katerakoli druga gnezdeca, le da so nekoliko bolj dovršene v dizajnu. Vanjo lahko položiš otroka, ko potrebuje popoldanski počitek ali igro. Mehke kitke otroku dajejo udobje, toplino, občutek varnosti in zavetje, skoraj tako kot v maminem objemu. Hkrati pa služi kot ograjica, ki igračke ohranja na dosegu roke.

Če gnezdece razstaviš, dobiš igralno podlogo in kitko za samostojno uporabo.

Med popoldanskim spanjem lahko kitka varuje otroka v gnezdecu, ponoči pa jo prestaviš v posteljico, kjer ga ščiti pred nepotrebnimi pripetljaji, ki bi lahko zmotili njegov spanec.

Kdaj potrebuješ gnezdece s kitko?

Gnezdece lahko začneš uporabljati takoj od rojstva naprej. V prvih mesecih vama bo služila kot udobna blazina za počivanje. Kasneje gnezdece služi kot opora pri počivanju malčka na trebuščku, mehka kitka pa mu pomaga ohranjati pravilno pozicijo telesa. Ko pa dojenček začne samostojno sedeti, mu kitka nudi oporo za normalno sedenje. Vse dokler otrok spi v otroški posteljici, je kitka mehka zaščita pred nepotrebnimi udarci v ograjico, še dolgo potem pa lahko tebi ali otroku služi kot dekorativna ali igralna blazina za posteljo. Gnezdeca so še posebej priročna, če z otrokom veliko potuješ ali ta več časa preživi pri babicah ali dedkih, kjer mu kljub drugačnemu okolju gnezdece nudi občutek domačnosti in varnosti.

Nežne, kvalitetne in sodobne pletenice FreeON

FreeON gnezdeca s kitko ali pletene obrobe se lahko pohvalijo z dovršenim in trendovskim dizajnom, ki popestri vsako otroško sobico. Obrobe za posteljico so izdelane ročno, napolnjene z mehkim 100% PES materialom in obdane v bombaž čudovitih pastelnih barv. Podloga pri gnezdecu je iz 100% bombaža in je pralna v pralnem stroju.

Na voljo so ti različne barvne kombinacije, ki so popolnoma varne za uporabo.


Scroll to Top