HITRA DOSTAVA | VAREN NAKUP | STROKOVEN SERVIS
Enobarvna / M
0
0
Znesek:0,00 

V košarici ni izdelkov.

Jesenski dnevi, najbolj pisan čas za dolge sprehode z dojenčkom

Sprehajanje z otrokom je eno najprijetnejših opravil v materinstvu, še posebej, če uživaš v gibanju, pohajanju na svežem zraku ali aktivnem druženju s prijateljico. Ne glede na to, ali se odpraviš na sprehod v domači okolici ali greste z družinico na izlet kam dlje, je dober otroški voziček ključnega pomena za dobro počutje otroka in čim manj stresno izkušnjo staršev.

Jesen, najboljši čas za dooolge sprehode

Veliko mamic bi se zagotovo strinjalo, da sta pomlad in jesen najbolj prijetna letna časa za dolgo vozičkanje. Zaradi nižjih temperatur se lažje zadiha, vožnja je za otroka in mamo bolj prijetna, malčki so tudi manj nemirni, saj jih ne moti vročina. Svež in hladnejši zrak blagodejno vplivata na otrokov spanec, z gibanjem na prostem pa se bosta tudi postopoma navajala na vedno nižje temperature in tako krepila imunski sistem za prihajajoč zimski čas. Jesen je tudi odličen čas, da z družino pobegnete na kakšno priljubljeno turistično točko ali se odpravite na izlet, saj je gneča bistveno manjša. Je pa v tem primeru dobro, da imaš praktičen otroški voziček, ki v prtljažniku ne zavzame veliko prostora, sestaviti in zložiti pa ga je tako enostavno, da imaš še vedno eno roko prosto. Kot najbolj praktični za tovrstne potrebe so se izkazali športni vozički.

Zakaj izbrati športni voziček?

Športni oz. marela otroški vozički so primerni za otroke od 6. meseca starosti, ko so ti sposobni samostojnega sedenja. Glede na to, da med vozičkanjem ni vedno za pričakovati urejenih poti in nas tu in tam preseneti kakšen makedam, stopnica ali druga ovira, je športni voziček prava izbira za vse mamice, ki prosti čas rade preživljajo kjerkoli na prostem. Ključna prednost športnega otroškega vozička je njegova preprosta uporaba. Zasnovani so tako, da jih lahko vzamete s seboj, kamorkoli greste, pa naj bo to sprehod v naravi, nakupovanje, rolanje z vozičkom ali potovanje. Zaradi nizke teže ga brez težav dvignete in prenesete tudi po stopnicah ali manj dostopnem terenu, zlaganje in sestavljanje pa je zasnovano tako, da vzame čimmanj časa in napora, nekateri se zložijo oz. sestavijo tudi sami, s pritiskom na gumb. Zloženi športni vozički so kompaktni in zavzamejo malo prostora, zato brez težav sodijo v prtljažnik še tako majhnega avtomobila, na vlak, avtobus ali letalo. Zaradi česar obožujemo športne vozičke je tudi njihova možnost dopolnitve s številnimi dodatki, ki ti lahko v določeni situaciji prihranijo marsikateri sivi las. Senčniki, prevleke za dež, nosilec za stekleničko in mreža proti komarjem so le nekateri dodatki, za katere si vedno znova rečeš, da še dobro da jih imaš.

Česa ne smeš pozabiti, ko se odpravljaš na sprehod

Pri muhastem jesenskem vremenu vaju zjutraj lahko spremlja mraz, popoldan pa vaju zna razvajati s čisto poletnimi temperaturami. Zato je pomembno, da si na sprehodu vedno pripravljena na vsak vremenski scenarij. Nikar ne pozabi tople odejice za svojega malčka, ki ga bo grela v primeru, če se sonce prehitro skrije. Če se na sprehodu zadržita dalj časa, s seboj vzemi tudi rezervno stekleničko s hrano, saj veš, lačen trebušček se vedno pojavi v nepravem trenutku. Za vsak slučaj vzemi še rezervno dudo, če stara pade na tla ali jo izgubita, malčki pa sprehode pa popestri z zabavnimi igračami, ki se obesijo na voziček. Če je napovedano sončno vreme, senčnik ne bo odveč, v kolikor pa se pripravlja kislo vreme, pa prevleka za dež v košari ne bo odveč. Čeprav so nam prijetne poletne temperature v jeseni všeč, so všeč tudi komarjem, tako da za sprehode v večernih urah ne pozabi tudi na naravne repelente za komarje ali mrežo za zaščito pred njimi, ki se namesti na voziček.

Scroll to Top