Mizica kot središče otroške sobe

Otroška soba je prostor, v katerem se mora otrok počutiti domače, varno in udobno. Mamice v zadnjem času težimo k sobicam, ki so estetsko dovršene, privlačne na pogled, barvno usklajene, minimalistično opremljene, a funkcionalne. Nekateri starši se odločajo za ureditev otroške sobice po principu montessori, kar pomeni, da je sobica zastavljena tako, da otroka spodbuja k samostojnosti, k raziskovanju, k aktivnosti in s tem spodbuja njegov fizični, motorični in umski razvoj, spet drugi se držijo načela klasično opremljene otroške sobice, ki jo nadgradijo s šotorom, leseno kuhinjo, leseno hišico za punčke, nekateri celo s tobogani, plezalno steno ali čim podobnim. Rdeča nit pa morata biti udobje in varnost otroka.

high res 23   

Pri opremljanju otroške sobice vsekakor ne smemo pozabiti na mizico in stolčke. Pri manjših otrocih imamo v mislih nizko mizico z dvema ali štirimi stolčki ali klopjo, pri starejših otrocih pa ostane ta mizica namenjena druženju, medtem ko se šolske naloge opravljajo na pisalni mizi. Mizica je pri otrocih središče sobice, saj se na njej izvajajo številne aktivnosti; vse od družabnih iger, iger s kartami in čajank s prijatelji, do ustvarjanja z barvami, plastelinom in kinetičnim peskom, prav tako se lahko na njih igrajo z lesenimi kockami, LEGO ali Duplo kockami ali sestavljajo najrazličnejše sestavljanke. Branje, listanje slikanic, lepljenje nalepk v albume, barvanje pobarvank ali opoldanska malica.

Mizica pa ni zgolj uporaben kos pohištva, temveč je ključna tudi pri navajanju otroka na potrpežljivost, vztrajnost, pravilno sedenje in način vedenja pri mizi.


Preveri ponudbo mizic in stolčkov za otroško sobo

Scroll to Top