Mizica s stolčkoma je več kot samo to

Marsikatera mamica otroško sobico opremi z lično mizico s stolčkoma, ki služi kot igralni oz. delovni kotiček za najmlajše. Poleg tega, da izgleda lepo in otroku nudi udoben prostor za igro in ustvarjanje, pa je mizica s stolčkoma veliko več kot samo to. Z njeno uporabo lahko malček že od majhnih nog pridobi nekatere sposobnosti in navade, ki mu bodo prišle prav tudi potem, ko bo mizico s stolčkom zamenjala pisalna miza.

Mizica in stolček za navajanje na pravilno držo

Čeprav so v svojih najzgodnejših letih najbolj aktivni in razigrani, pa svetovni trend kaže, da kljub temu otroci postajajo vse bolj zasedéni. Sedijo, ko gledajo risanke, ko se igrajo in ko ustvarjajo, po možnosti v neprimernem sedišču ali v prisiljeni drži. Posledično prihaja do nepravilnega razvoja hrbtenice in neustrezne drže. Zato je mizica s stolčkoma FreeON odlična rešitev, saj je prilagojena velikosti otrok, omogoča pa, da malček v stolčku sedi vzravnano, da nogice ne bingljajo v zraku ter da med igranjem ali ustvarjanjem na mizici ni prisiljen v neprijetno oz. sklonjeno držo, na primer k tlom.

Učenje rutine za mizico

Mizica s stolčkoma se največkrat uporablja za otroško ustvarjanje (barvanje, risanje, izdelovanje), za poučno igranje (zlaganje kock ali sestavljank), listanje knjigic in poslušanje pravljic, včasih pa tudi za malicanje. S tem, ko imajo za te aktivnosti otroci določen svoj prostor v sobi, se učijo tudi rutine in bontona. Ko sedijo za mizico, vedo, da je čas, da se umirijo in da se z mislimi osredotočijo na tisto, karkoli počnejo v tistem trenutku.

NEO mizica s stolčki

BEAR mizica s stolčki

JANUS mizica s stolčki

ATHENA mizica s stolčki

Mizica kot miren kotiček za učenje in ustvarjanje

Pri načrtovanju otroške sobice jo je smiselno opremiti tako, da ima vsak del svoj namen. Tam, kjer je postelja, je spalni kotiček in prostor za počitek. Tam, kjer so igrače, je prostor za zabavo in igro, kjer pa je mizica s stolčkom, pa je prostor ustvarjalnost in domišljijo. Še prehitro bo prišel čas, ko bo malček šel v šolo, zato mu je delovne navade dobro priučiti že od majhnih nog. In tam, kjer je zdaj mizica s stolčkoma oz. prostor za ustvarjalnost in domišljijo, bo najverjetneje nekoč mesto za pisalno mizo in prostor za osvajanje novih znanj.

Za otroka vedno izberi kakovostno pohištvo

Mizice s stolčkoma so precej popularen kos pohištva v otroških sobicah in dnevnih sobah, zato je tudi ponudba na trgu precej široka in raznolika. Ker so otroci razigrana bitja, vedno daj prednost kakovostnemu, vzdržljivemu in varnemu pohištvu, ki ga ni enostavno mogoče zlomiti ali poškodovati. Poleg tega je pomembno, da je izdelano iz čim bolj naravnih materialov oz. da ne vsebujejo škodljivih barv, plastičnih delcev ali drugih kemikalij. V ponudbi FreeON najdeš široko ponudbo mizic s stolčki, ki so izdelani iz najbolj kakovostnih materialov, prijaznih do otrok in okolja. Ponudbo si poglej tukaj.

Scroll to Top