Na kaj biti pozorna, ko kupuješ marela voziček?

Je tvoj malček upihnil prvo svečko? Potem je čas, da se na naslednji sprehod zapeljeta z novim, športnim vozičkom, marsikateri mamici poznan tudi kot marela voziček. In zakaj bi obstoječi voziček zamenjala za marelo, se sprašuješ? Slednji so manjši, lažji in bolj praktični za zlaganje, kar postane zelo pomembno, ko tvoj malček začne raziskovati svet na nogah. Ponudba različnih modelov je široka in da boš izbrala najboljše zate in za tvojega otroka, poglej predloge in namige na kaj biti pozorna ob nakupu

1. Velika ali majhna kolesa?

Marela voziček je bil včasih bolj poznan kot voziček za mestno vožnjo oz. vožnjo po urejenih podlagah. Seveda to še ne pomeni, da ga ne moreš voziti po makadamu, gozdnih poteh ali mestnih tlakovcih, le temu primeren mora biti, kar pa je odvisno od velikosti njegovih koles.

Namreč, večja kot so kolesa, lažje premagujejo ovire na poti in bolj so primerna za neurejene podlage.

Nekateri vozički imajo tudi amortizirana kolesa (kot je športni voziček FreeON Royal). Za pogosto vožnjo po razgibanem terenu pa razmisli tudi o napihljivih kolesih, ki bolje blažijo tresljaje. Tri ali štiri kolesa? Načeloma je vseeno, imej pa v mislih, da je marela voziček s tremi kolesi bolj vodljiv, vendar manj stabilen od vozička s štirimi kolesi.

2. Način zlaganja, praktičnost in teža

Praktično in hitro zlaganje je bistvena prioriteta staršev pri izbiri športnega vozička. Razmisli, če boš voziček velikokrat vozila v avtomobilu, se z njim odpravila na izlet ali celo na potovanja z letalom, je dobro imeti takšnega, ki je kompakten, se hitro zloži in sestavi ter zavzame kar najmanj prostora. Odlični so vozički, ki jih lahko zložiš s samo eno roko (FreeON Lux Premium, Diamond) ali še bolje, pritisneš na gumb in se le-ta zloži ali sestavi kar sam (FreeON Nano)!

Za mamice, ki živijo v stanovanjih v višjih nadstropjih brez dvigala, je pomembna tudi teža vozička. Verjetno bi bilo precej naporno, če bi morala v eni roki po stopnicah nositi otroka, v drugi pa še voziček. Najlažji vozički v naši ponudbi so FreeON Sun Plus, FreeON City in FreeON Special, ki tehtajo dobrih 5 kg.

3. Vodljivost in funkcionalnost

Vodljivost vozička je odvisna od vodljivosti koles, kar pomeni, da bolj kot se kolesa obračajo v vse smeri, bolj vodljiv je marela voziček. Ravno to je glavni razlog, ki omogoča enostavno vožnjo vozička z eno roko. Tako boš imela drugo roko vedno prosto za starejšega otroka, pogovor po telefonu ali celo pitje med sprehodom. Eden najbolj lahkotnih in vodljivih vozičkov v naši ponudbi je FreeON Lux Premium. Kljub temu, da  najpogosteje vozičkajo mamice, pa bo zagotovo za voziček kdaj poprijel tudi očka, morda babica, teta ali še kdo drug. V takšnih situacijah je dobro, da ima marela voziček po višini nastavljiv ročaj, ki ga lahko prilagajaš višini in marsikomu prihraniš bolečine v ramenih in hrbtu.

4. Udobje otroka

Športni vozički vsako leto znova navdušujejo mlade mamice z oblikami, funkcionalnostjo in modnimi dodatki, vendar naj te izgled ne zavede. Ko izbiraš marela voziček, naj bo na prvem mestu še vedno otrokovo udobje med vožnjo. In kakšen je udoben voziček? Tak, ki ima prilagodljiv naslon, nastavljivo oporo za nogice, snemljivo sprednje varovalo, strehico, ki se jo po možnosti da zelo podaljšati ter 5-točkovni varnostni pas za pripenjanje.

5. Dodatki za marela voziček

Dodatki za marela voziček morda niso bistvenega pomena, vendar so zelo dobrodošli. Veliko vozičkov je že opremljenih s številnimi priročnimi dodatki, vseeno pa se lahko FreeON vozički pohvalijo z nekaterimi izjemno praktičnimi. Za poletno vozičkanje ti bo prav prišla podaljšana strehica, ki malčka ščiti pred močnimi sončnimi žarki. Verjetno so vajini sprehodi občasno tudi daljši, še posebej na celodnevnih izletih, kjer se lahko tekom dneva spremeni tudi vreme? Potem izberi voziček z vodoodpornim materialom ali še bolje, dežno prevleko. Ker prostora ni nikoli preveč, imajo FreeON vozički velike košare na dnu vozička, da lahko vanje spraviš dodatno opremo ali nakupovalne vrečke. In kakšno naključje, v nastavek za otroško stekleničko ob strani paše tudi tvoj lonček »to-go« poln kave?

Kaj praviš, je tvoj malček pripravljen na odhod v širni svet? Naj se novim dogodivščinam naproti popelje z udobnim in varnim vozičkom FreeON.

Preveri ponudbo tukaj.

Scroll to Top