Na prve družinske počitnice z letalom

Poletje je tu, z njim pa tudi čas za počitnice! Če je še nekaj generacij nazaj bilo letenje z majhnim otrokom nekaj nevsakdanjega, dandanes to ni več ovira. Potovanja z dojenčkom oz. majhnimi otroci so drugačna, vendar naj ti ne vzamejo poguma. Z malce organizacije, mirno krvjo v stresnih situacijah in praktičnimi pripomočki FreeON bodo vaše prve družinske počitnice z letalom enkratna izkušnja!

Kako načrtovati počitnice z letalom?

Čeprav obožuješ potovanja v daljne kraje, pa so zdaj, ko imaš družino, tvoja avanturistična krila nekoliko omejena. Destinacijo počitnic vedno prilagodi otroku. To se navezuje tako na dolžino leta kot na podnebje, v katerega se odpravljaš. Dolgi polet je za malčka naporen, visoke temperature in vlažnost v tropskih krajih pa ga znajo narediti veliko bolj nejevoljnega, da o boleznih in ostalih neprijetnostih ne govorimo. Če si v postopku opravljanja rezervacije, ne pozabi rezervirati vozovnice tudi za otroka. Vsak otrok namreč potrebuje letalsko vozovnico, tudi če ne bo sedel v svojem sedežu ali zanj ni treba plačati.

Ali si vedela? Otrok do 2. leta lahko sedi v naročju starša, lahko pa mu kupiš tudi sedež po ceni otroške vozovnice. Po 2. letu starosti otrok potrebuje svoj sedež.

Kaj spakirati v ročno prtljago za dojenčka?

Poleg vse prtljage, ki jo boš pakirala, je ročna prtljaga za otroka najpomembnejša. Na letalo lahko neseš vse pripomočke, ki so potrebni za hranjenje in nego otroka med poletom. V torbi za otroka tako ne sme manjkati dovolj pleničk in vse potrebno za previjanje (tetra plenice, robčki, podlogo za enkratno uporabo, kremica za nego …). Brez skrbi, vsako letalo ima v toaletnih prostorih nameščeno previjalno površino.

Na letalu je steklenička za nadomestno mleko ali vodo nepogrešljiva. Izberi takšno, ki se ne poliva. Za večje otroke imej pri roki tudi kakšno kašico ali prigrizke. Čeprav je vnos tekočin in hrane na letalo strogo omejen, za majhne otroke to pravilo ne velja. Morda bodo na kontroli posodice pregledali ali te prosili, da poskusiš vsebino, vsekakor pa lahko na letalo vzameš toliko, kolikor otrok potrebuje. V razumnih količinah za čas trajanja poleta, seveda.

Med letom zna zaradi klime biti hladno, zato ne bo odveč kakšna bombažna kapica ali odejica,s katero boš ogrnila otroka ali pa kar jopica. Če se odpravljate na daljši let, imej s seboj tudi rezervna oblačila, v primeru da se malček popacka ali polije. Če otrok med letom ne bo spal, ga zabavaj z igračami ali knjigicami. V kolikor bo nemiren in jokav, pa ga potolaži z dudo ali sprehajanjem. Vlažilni robčki so že tako ali tako nepogrešljivi na vsakem koraku, zato naj ne manjkajo tudi na letalu.

Nasvet: Med vzletom in pristankom naj otrok pije iz stekleničke ali sesa dudo. To mu bo pomagalo pri izenačitvi pritiska v ušesih. Večjim otrokom lahko ponudiš tudi liziko ali žvečljivi bonbon.

Otroška oprema, ki jo potrebuješ

Ker je pot od vhoda letališča do letala dolga, polna različnih postopkov in čakanja, si jo naredi kar se da udobno. Da otroka ne boš nosila po rokah, ga posedi v športni voziček, ki ga lahko zložiš na majhne dimenzije in kasneje vzameš s sabo na letalo ter ga pospraviš med ročno prtljago. Eden izmed takšnih vozičkov je FreeON Diamond, lahko vodljiv, prostoren in kompakten športni voziček, primeren že od 6. meseca naprej. Z lahkim aluminijastim ogrodjem, avtomatskim sistemom zlaganja na majhne dimenzije in le 6 kilogrami bo tvoj najboljši spremljevalec na družinskih potepih. Drugi voziček, ki je kot nalašč ustvarjen za počitnice z letalom, pa je FreeON Nano. Izdelan je iz lahkega, vendar trpežnega aluminija in se samodejno zloži s pritiskom na gumb. Dimenzije zloženega vozička so majhne in ustrezajo predalu za ročno prtljago, voziček pa tehta 6,4 kilograma. V kompletu prejmeš tudi torbo, v katero ga lahko pospraviš in enostavneje prenašaš.


>> Preveri ponudbo športnih vozičkov FreeON


Med daljšimi leti boš morda morala otroka potolažiti ali uspavati s hojo, kar boš najbolj elegantno izvedla s kengurujem. Ta ti bo prišel prav tudi za potepe po obljudenih ali vozičku nedostopnih lokacijah na počitnicah. Ponudbo kengurujev FreeON si oglej tukaj.

Tako, prestala si let z dojenčkom, prispela na končno destinacijo, ugotovila, da doma nisi pozabila ničesar … In zdaj se počitnice lahko začnejo!


Pred počitnicami ne spreglej tega! Preden začneš načrtovati in pakirati za počitnice, prelistaj naš spletni katalog FreeON vozičkov, kjer boš našla takšnega, kot ga potrebuješ.

In ne zamudi 13% popusta na vse športne vozičke FreeON med 11. in 20. 6. 2021.

Scroll to Top