HITRA DOSTAVA | VAREN NAKUP | STROKOVEN SERVIS
Enobarvna / M
0
0
Znesek:0,00 

V košarici ni izdelkov.

Najlepša otroška soba vašega dojenčka

Pričakovanje dojenčka prinese s seboj številne spremembe, običajno tudi preureditev prostorov v stanovanju. Opremljanje otroške sobice spada med najlepše trenutke v obdobju nosečnosti in bodoče mamice temu običajno z veseljem in vznemirjenjem namenijo veliko časa. Skrbna izbira sodobne otroške posteljice, ki je lepo usklajena s komodo, ta naj bo opremljena s številnimi predali za shranjevanje pleničk in pripomočkov za nego ter podlogo za previjanje, predstavlja prav posebno in zelo čustveno doživetje.

Ali naj dojenček spi v svoji sobi ali v spalnici?

Pravilnega in enoznačnega odgovora ni. Upoštevajte svoj notranji občutek in se ravnajte tako, da boste vi in vaš dojenček zadovoljni ter pomirjeni. Kje bo dojenček spal, je odvisno tudi od tega, ali se bo ponoči pogosto zbujal in bo potreboval veliko pomirjanja ali pa bo hitro prespal večji del noči.
V praksi mamice pogosto v prvih mesecih prakticirajo zelo praktične, mobilne obposteljne posteljice. Prednost teh je enostavno premikanje po prostoru, saj so dokaj lahke in manjših dimenzij. Namestite jo tik ob svoji postelji, tako vam bo dojenček zelo blizu, kar vama bo zagotovo olajšalo nočno hranjenje, ob enem pa bo v svoji posteljici, zaradi česar bo vaš spanec kvalitetnejši. V primeru, da dojenček spi v vaši postelji, priporočamo, da le to opremite s stranskim, posteljnim varovalom.

Mamice priporočajo…

Ko opremljate otroško sobico, ne pozabite na izbiro posteljnine, za začetek priporočamo 6 delni set, ki vsebuje posteljnino, odejico, vzglavnik ter obrobo. Kot zelo uporaben pripomoček mamice navajajo gnezdece, v katerem se zaradi manjše dimenzije dojenček počuti pomirjeno in varno kot v nekakšnem kokonu. Uporabljate ga lahko tako na postelji, kot na domačem kavču in nenazadnje tudi na tleh. Ob opremljanju ne pozabite na manjše dodatke, ljubke vzglavnike, nočne lučke, a bodite zmerni. Saj veste, še vedno velja, manj je več. In ko vaš malček osvoji prve korake, je tukaj mehki otroški fotelj, kasneje pa je čas še za prvo mizico in majhne stolčke. Naj bo otroška sobica varen in čaroben prostor vašega malčka.

Scroll to Top