Prve počitnice z dojenčkom

Te letos čaka prvi dopust v troje? Morda ne bo več tako spontan kot je bil doslej, saj počitnice z dojenčkom zahtevajo nekoliko več organizacije, načrtovanja in prilagajanja. Kljub vsemu pa ne rabiš biti prikrajšana za težko pričakovani oddih, željno sprostitev in novih dogodivščin.

Skrivnost je v dobri organizaciji

Praviloma so dojenčki manj zahtevni kot majhni otroci, zato naj te ne bo strah potovanja z novim družinskim članom. Vseeno pa pred odhodom na dopust dobro premisli, kaj vse potrebuješ, da ne bo neprijetnih presenečenj. Če potujete z avtomobilom, za začetek preveri, če izbrani avtosedež še vedno ustreza velikosti otroka (kako, preberi tukaj). Ne glede na to, ali počitnikujete v apartmaju ali hotelu, bo prišla prenosna posteljica še kako prav. Ker je tvoja, je higiensko bolj primerna, je udobnejša in pa tudi varnejša za spanje dojenčka, medtem ko pripravljaš obrok. Lahko pa jo koristiš tudi kot priročno stajico za igro kadar potrebuješ trenutek zase. V apartmaju ali pa tudi hotelu ti bo prav prišel tudi FreeON Mini, prenosni stolček za hranjenje, ki se enostavno namesti in prilega kateremu koli stolu in mizi.

Za večerne sprehode po promenadi uporabi kompakten športni voziček, ki se enostavno zloži na majhne dimenzije. To bo v pritljažniku prihranilo dragoceni prostor za preostale stvari. Pobrskaj po ponudbi športnih vozičkov FreeON, ki te bodo navdušili š številnimi lastnostmi, ki ti bodo pri pohajanju po mestnih ulicah, promenadah ali parkih prišle še kako prav! Od vzdržljivih koles, ki absorbirajo tresljaje, podaljšane strehice za zaščito pred sončnimi žarki do možnosti shranjevanja v torbi z ramenskim trakom za lažje prenašanje. Če pa se na počitnice z družino odpravljate z letalom, vsega omenjenega ne boš mogla vzeti s sabo. Vsekakor pa ti bo prav prišel praktično zložljiv športni voziček FreeON Diamond in kakšna malenkost, ki bo otroku vzbujala občutek domačnosti, na primer njegova najljubša dekica ali igrača.

Seznam otroške opreme, ki jih boš potrebovala za prve počitnice: avtosedež, prenosna posteljica, prenosni stolček za hranjenje, športni voziček, kenguru, kopalni plašček in morda za dodatno udobje še otroški ležalnik.
Ko ne gre vse po načrtu, nastanejo najboljši spomini

Čeprav imaš polno glavo, ne pozabi, da se počitnice začnejo že takrat, ko se odpravite na pot. Ne obremenjuj se, če se boste vozili kakšno uro več, če boste obstali v gneči ali ne boste ujeli prvega trajekta. Čas potovanja izkoristite za druženje, spoznavanje in ustvarjanje nepozabnih trenutkov s svojo družino. Naj višja sila, ki ti je pokvarila načrte, ne pokvari tudi tvojega razpoloženja. Z nerganjem, živčnostjo in negativno energijo boš otroku dala napačen vtis, zato bo otrok daljše poti začel povezovati z negativno izkušnjo. Bodi pripravljena na vse možne zaplete, zato imej pri roki vedno pripravljeno previjalno torbo, stekleničko s čajem, malico in prvo pomoč. Otroku za kratkočasenje ponudi zabavne igrače, s katerimi se bo zaposlil med potjo. Po poti si lahko izmušljujete tudi različne igrice, na primer da opisujete, kaj vidite skozi okno ali iščete asociacije. Tudi kakšna audio pravljica ne bo odveč.

Naj bodo počitnice čas zabave in brezskrbnosti

Ko enkrat prispete na cilj, lahko počasi svoje misli tudi ti pošlješ na pašo. Nadenite si vsak svoje kopalke, vzemite brisačo in hop v vodo! Ne glede, ali boste počitnice z dojenčkom preživljali ob morju ali ob bazenu, v vsakem primeru bo kopalni plašček prišel še kako prav. Ne samo kot brisača, s katero boš osušila malčka, temveč tudi kot plašč, ki ga bo zaščitil pred hladnim vetrom ali močnimi sončnimi žarki. Poglej našo ponudbo kopalnih plaščev in brisač s kapuco Bubaba by FreeON z ljubkimi živalskimi motivi, ki te bodo naravnost očarali.

Verjetno že veš, da za dojenčke v prvem letu starosti ni proporočljivo uporabljati sončne kreme. Pred soncem ga zaščiti v primerni senci, uporabi pokrivala za glavo, lahko in zračno bombažno majico ali pa uporabi UV zaščitne kopalke. Če je morska voda premrzla, malčku omogoči čofotanje v napihljivem bazenčku, napolnjenim z morsko vodo. Igro lahko popestriš tudi z različnimi igračami, čeprav jih poleg vseh pisanih kamenčkov in školjk ne bo kaj prida pogrešal. Kakorkoli, poskusi se čimbolj sprostiti in uživaj v oddihu. Navsezadnje si si ga res zaslužila!

Tri pravila, ki jih moraš upoštevati ob odhodu na dopust:

  • otroka nikoli ne izpusti izpred oči,
  • z dojenčkom vedno izberi prostor s senco,
  • izogibaj se najbolj vročemu delu dneva med 12. in 16. uro.

Med 26. in 31. 5. 2021 – izkoristi 13% popusta na izdelke, ki ti bodo prišli prav na vaših prvih družinskih počitnicah.

Preveri v akcijskem zavihku – klikni ZDAJ!


Scroll to Top