Tesno pri starših, a v svoji postelji

»A ponoči spite?« je za »še dojiš?« drugo najbolj pogosto vprašanje, ki ga mamice dobijo v prvih mesecih po otrokovem rojstvu.

Odgovor se na prvi pogled sicer zdi preprost, vendar nanj vplivajo številni dejavniki. Nekateri dojenčki bodo hitro prespali celo noč in staršem v to ne bo potrebno vložiti veliko truda, medtem ko so na drugi strani dojenčki, ki jih je spanja potrebno naučiti. Ja, lahko se sliši še tako neumno, a ravno starši smo tisti, ki dojenčke naučimo spati.

»Starši smo tisti, ki dojenčke naučimo spati in jim pomagamo do dobrih in zdravih spalnih navad.«

Kako vaš otrok zaspi in kako lahko starši spodbujamo spanec

Obstaja veliko različnih metod in prepričanj o učinkovitih in priporočljivih načinih, kako uspavati dojenčka. Starši pogosto poskusijo vse: od vožnje z avtomobilom, neskončnega prepevanja uspavank do popolne utrujenosti, ko otroka povsem zaspanega položijo v zakonsko posteljo, pozibavanja, nošenje otročička v nosilkah in še bi lahko naštevali. Nekatere izmed metod uspavanja otroka z vidika varnega spanca niso primerne. Priporočljivo pa je,

da otroci do dopolnjenega prvega leta spijo v spalnici s starši, vendar naj s starši ne delijo postelje.

Za dojenčke je priporočljivo, da spijo na svojem ležišču, v neposredni bližini starša. Tako se vez med materjo in dojenčkom po rojstvu močno okrepi, zato je ključnega pomena bližina, ki daje novorojenčku občutek varnosti in ljubljenosti.

Ker je pri tem spanje mamice in dojenčka zelo pomembno, so tu posteljice za dojenčke, ki povezujejo starše in novega člana družine. V kasnejših letih se ta povezanost močno odraža v medsebojnem odnosu. Ko otrok spi zraven mamice v svoji posteljici, se to ”imenuje co-sleeping”. To je takrat, ko dojenček spi ločeno v posteljici, ta pa je priključena oziroma pritrjena na posteljo staršev. Na ta način ni med otrokom in mamico nobenih ovir.

      

 

Udobne posteljice za dojenčke

Da povečamo vez med otrokom in mamico, so zelo primerne in priročne prenosne posteljice in obposteljne otroške posteljice. Posteljico je mogoče pomakniti k zakonski postelji, kar omogoča, da otrok spi ob materi, vendar ostaja spanje obeh nemoteno, predvsem pa udobno in prijetno.

Omogočeno je nastavljanje posteljice na različne višine, hkrati pa so nastavljive tudi noge, kar omogoča popolno prileganje posteljice k zakonski postelji. Omogočajo tudi, da otroka dojite brez nepotrebnega nočnega vstajanja. Če bo otrok čutil vašo bližino, se bo počutil varno, s tem pa bo vaš in otrokov spanec bolj miren in trden. Kadar si mamica zaželi neposrednega stika z dojenčkom, se lahko prednja stranica odpre in dostop je omogočen. Nežen na dotik, mehak in na otip prijeten material nudi otroku udoben spanec.

Zagotovite sebi in otroku miren in kvaliteten spanec z prenosno posteljico in obposteljno otroško posteljico.

Možnost nastavitve na

5 različnih višin

1 of 3

Snemljiva in pralna prevleka

2 of 3

Nastavljive izvlečne nogice za

približanje k zakonski postelji

3 of 3

Scroll to Top