HITRA DOSTAVA | VAREN NAKUP | STROKOVEN SERVIS
Enobarvna / M
0
0
Znesek:0,00 

V košarici ni izdelkov.

Vozičkanje v hladnejših dneh

Srečo imamo, da nas trenutno še greje prijetno jesensko sonce, vendar se bodo temperature kmalu spustile in če smo še nekaj tednov nazaj razmišljali o tem, kako otroke zaščititi pred vročino in sončno pripeko, bomo morali sedaj razmišljati o tem, kako jih zaščititi pred vetrom in mrazom. Veter izsušuje kožo, draži oči in  je lahko sila neprijeten, vendar zaradi tega otrok ne smemo zapirati v stanovanje. Sprehodi na svežem zraku so zaželeni čez vse leto, le vremenskim razmeram jih je potrebno prilagoditi.

Glede na to, da so v pozno jesenskem in zimskem času dnevi zelo kratki, jutra in večeri precej hladni, čez dan pa je zrak bolj onesnažen zaradi kurjave in drugih izpuhov, je priporočeno, da hodite na sprehode v naravo, najbolje v gozd, v kolikor te možnosti nimate, pa pojdite z otrokom na zrak dopoldne ali zgodaj popoldne, ko so vremenske razmere in temperature najprijaznejše.

Kaj pa voziček? Voziček je najbolj trpežen in uporaben kos opreme za dojenčka, ki mora služiti na desetine oziroma stotine kilometrov in ki mora prenesti vse vremenske razmere. Nemalokrat vidim mamice z vozičkom celo na smučiščih, torej ni razloga, da ne bi otrok sprehajali vsak dan, v vsakršnem vremenu, le opremiti se je potrebno.

Najprej si priskrbite dobro zimsko vrečo, takšno, ki je dovolj velika, se enostavno prilagaja velikosti otroka, jo lahko brez težav namestite v voziček in ne zgolj greje, temveč tudi diha, s čimer otroku omogoča uravnavanje telesne temperature in preprečuje potenje.

 

V kolikor ne želite zimske vreče, se lahko odločite tudi za toplo dvostransko odejico, s katero pokrijete otroka in ga tako zaščitite pred mrazom in vetrom.

V hladnejših dneh je priporočljivo, da imate vedno s seboj tudi kakšno tetra pleničko ali tanko bombažno redko tkano pregrinjalo za voziček, s katerim otroka zaščitite pred mrazom in vetrom. Čeprav je poleti prekrivanje košare, lupinice ali športnega dela, zaradi visokih temperatur odsvetovano, je zelo praktično v hladnejših mesecih, saj z njim ohranjamo konstantno temperaturo in preprečujemo neposredni vdor hladnega zraka in sunkov vetra.

Na pragu muhastega jesenskega vremena vsekakor ne pozabite tudi na dežno prevleko za voziček, ki vam bo omogočala, da boste otroka sprehajali tudi v dežju in snegu. Dežne prevleke so v glavnem prozorne ali imajo vizir, s čimer otroku omogočajo, da opazuje okolico, prav tako pa imajo na strani odprtine za zračenje, ki zagotavljajo dotok svežega zraka in uravnavanje temperature pod prevleko. Svetujemo, da jo imate vedno v previjalni torbi ali nakupovalni košari vozička, saj nikoli ne veste, kdaj vas lahko preseneti dež (ali sneg).

V toplejših jesenskih dneh je dobro imeti vedno pri sebi tudi mrežo proti mrčesu, saj so komarji in drugi insekti precej odporni na temperaturne razlike in so še vedno zelo živahni, medtem ko lahko za udobnejše in prijetnejše vozičkanje v hladnih zimskih dneh voziček opremite tudi z mufom, ki ga pripnete na ročaj vozička in vanj v hladnih zimskih mesecih potisnete roke, da ne rabite rokavic, a vam je vseeno toplo.

Opremite voziček po svoji želji, zagotovite otroku udobno, sebi pa prijetno vozičkanje, vendar ne pozabite, da voziček v mesecih muhastega in vlažnega vremena, ne potrebuje zgolj dodatne opreme, temveč tudi dodatno vzdrževanje. Podmažite tečaje, da bodo kolesa gladko in nežno tekla, redno čistite kolesa in brišite podvozje vozička, saj ga vlaga, umazanija in solza posipanje cest lahko precej načnejo ter pazite, kje in kako vozite – pločniki, ceste, makadamske in sprehajalne poti so v teh mesecih polni pasti kot so skrite luknje, udrtine in večji kamni, ki lahko poškodujejo voziček.

Hladno vreme ne pomeni, moramo zmanjšati število in trajanje sprehodov; pomeni le, da se moramo znati prilagoditi in uživati v čudovitih barvah, s katerimi nas obkroža narava. Saj veste, na svežem zraku otroci mirneje in trdneje spijo.

Scroll to Top