Zakaj se mlade mamice tako veselijo jeseni?

Konec poletja in krajši dnevi marsikomu vzbudijo občutek otožnosti, vendar če bolje pogledamo, se kaj kmalu opazi, da ima tudi jesen svoj čar. Še posebej se tega letnega časa veselijo mlade mamice, ki v tem obdobju zaživijo bolj kot kadarkoli prej.

Preberi, zakaj je ravno jesen eden njihovih najbolj priljubljenih delov leta. 

1. Temperature so idealne

Veliko je ljudi, ki uživa v vročih poletnih dneh in nastavljanju sončnim žarkom, vendar pa so mlade družine redkeje med njimi. Zaradi vročine in pripekajočega sonca se sredi dneva težko odpraviš z otrokom na prosto, kaj šele izvajaš kakšne športne aktivnosti.

S prihodom jeseni, pa se vse te skrbi razblinijo. Na sprehod se lahko odpravita kadarkoli in za koliko časa želita. To je čas dolgih klepetov s prijateljico ob vozičkanju, medtem ko malček udobno počiva v vozičku. Je pa res, da moraš biti jeseni nekoliko bolj pripravljena, saj se temperature hitro spreminjajo in je zato dobro imeti s seboj otroško dekico in kapico za takrat, ko se sonce skrije.

2. Otrok razvija imunski sistem

Z jesenjo se začne tudi sezona prehladov, odhod v vrtec ali šolo pa vse to pospremi še s kakšno otroško virozo. Morda bo jeseni tvoj malček res večkrat smrkav, vendar ravno s tem razvija močan imunski sistem. Poskrbi za kakovostno in raznoliko prehrano, sončne dneve pa izkoristita za preživljanje na prostem in nabiranjem vitamina D ter ne pozabi, malčka obleci primerno vremenu.

Pa še ena zanimivost, za mamice otrok rojenih v jeseni.

Ljudje, rojeni med septembrom in novembrom, imajo veliko večjo verjetnost, da dosežejo starost 100 let.

3. Sprehodi so zabavnejši

Jesenski sprehodi niso znosnejši samo za mamice, temveč tudi za otroke. Nič več sitnosti zaradi prepotenosti, odvečnih oblačil in neprijetnega občutka vročine, zdaj je čar sprehodov le radovedno opazovanje mimoidoče okolice. Sprehodi v tem času leta so tudi daljši in zabavnejši, saj ponujajo toliko različnih aktivnosti.

Občudujta spreminjanje barv narave, opazujta živali pri pripravi na zimsko spanje, igrajta se s kupi listja, skačita po lužah, vzemita s sabo poganjalca skratka, izkoristita dneve za zabavo in gibanje! 
4. Otroška oblačila za ta čas ti stopijo srce

V tem obdobju pa je tudi čas, da lahkotna poletna oblačila nadomestijo toplejša. Oblačila z jesenskimi motivi, kapice in pajaci z živalskimi ušesi ter mehke odejice so le nekateri kosi, ki ti ob pogledu nanje stopijo srce in zaradi katerih bo menjava otroške garderobe eno zabavnejših opravil.

Ne pozabi tudi na prikupne kopalne plaščke, ki bodo večerno kopanje naredili prijetnejše, za hladnejše noči pa ti bodo prav prišle otroške spalne vreče, s pomočjo katerih bo malček spal udobno, toplo in nemoteno celo noč.

5. Več družinskega crkljanja

Hladnejši večeri in sveža jutra so kot nalašč, da si vsi skupaj vzamete nekaj dodatnih minutk za poležavanje v postelji in crkljanje. To še posebej velja v udobni postelji z mehko in debelo odejo, kjer se boste med sabo izgubili kot v oblačku.

Udobno in prijetno pa naj bo tudi ležišče otroka. Opremi ga s prikupnimi večdelnimi otroškimi posteljninami, okrasnimi blazinami, kitkami in obrobami ter igračami. 

2-delna

Nikar pa ne spreglej, približuje se prihod nove kolekcije Bubaba by FreeON, ki te bo z ljubkimi motivi in barvami nadvse očarala. Prelistaj katalog že danes >> Katalog Bubaba by FreeON 2022

6. Toliko možnosti za učenje in ustvarjalnost!

Jesen je eden izmed najbolj čudovitih in bogatih letnih časov. Narava pokaže svojo veličino v vseh barvah, plodovi dozorijo, živali so aktivnejše … Izkoristita čas in darove narave ne samo za občudovanje, temveč tudi za učenje. Pojdita z otrokom v gozd in iz barvitega listja izdelajta herbarij, naberita žir in storže ter ustvarita jesenski aranžma, nekoliko večji otroci pa ti lahko že pomagajo pri pripravi jesenskih dobrot, marmelad ali ozimnice.

Seveda pa vsi, tako otroci kot odrasli, nestrpno čakamo noč čarovnic, ko bomo lahko z otroško navihanostjo izrezovali buče velikanke.
Scroll to Top