5 najnovejših trendov otroških vozičkov v 2024

V letu 2024 v svet otroških vozičkov prihajajo novi trendi, ki so predvsem odraz sodobnih vrednot, tehnološkega napredka in življenjskega stila mladih družin. Med najnovejšimi inovacijami najdemo vozičke, ki so prilagodljivi za različne terene, lahki in enostavni za zlaganje, kar je idealno za aktivne starše. Prav tako so oblikovani z mislijo na trajnost, saj so mnogi izdelani iz recikliranih materialov ali so načrtovani tako, da rastejo skupaj z otrokom, kar zmanjšuje potrebo po nakupu novih vozičkov. 

Preberi, kateri trendi bodo zaznamovali vozičkanje v tem letu.

Premišljeno izbrani materiali

Vse več staršev se zaveda pomembnosti materialov, iz katerih je voziček izdelan in njihovih vplivov tako na otroka kot okolje. Vse bolj priljubljeni postajajo vozički z ogrodjem iz lahkega aluminija, oblazinjenimi deli iz naravnih in recikliranih tkanin, dodatkov iz bioplastike in ročajev iz umetnega usnja. Uporaba tovrstnih materialov pa ni dobra samo za otroka in planet, temveč tudi za starše, saj so po njihovi zaslugi vozički veliko lažji za prenašanje in enostavni za sestavljanje. Pri izbiri materialov starši vse več pozornosti posvečajo tudi tkaninam, ki so v stiku z nežno otroško kožo. Pri teh se izogibajo barvanju ali obdelavi s škodljivimi kemikalijami, ki bi lahko povzročale draženje kože ali alergijske reakcije.  

Modularnost in prilagodljivost vozička

Modularnost in prilagodljivost v resnici nista nič novega. Starši si že od nekdaj želijo voziček, s katerim lahko dobijo največ. 

Kompleti vozičkov 3 v 1, kjer v enem izdelku dobite voziček z globoko košaro, športnim sedalnim delom in avtosedež za novorojenčka, so na trgu že nekaj časa, so pa številni proizvajalci naredili korak naprej in obstoječi komplet nadgradili z isofix bazo in teleskopsko nogo za varnejše pritrjevanje otroškega avtosedeža v avtomobil, obenem pa je menjava posameznih komponent postala veliko enostavnejša in hitra.  

FreeON je ustvaril komplet 4 v 1 Bloom, katerega set sestavlja kompaktno ogrodje s sedalnim delom, globoka košara, avtosedež in isofix baza (testiran po standrdu i-Size).

Ker otroci velik del otroštva preživijo v vozičku, je pomembno tudi, da se ta prilagaja njihovi rasti in razvoju. Vse več vozičkov ima možnost nastavljivega naslona za hrbet in noge vse do te mere, da lahko sedežni del vozička položite v vodoravni položaj, odstranite sprednje varovalo ter ga tako spremenite v udoben ležalnik za popoldanski počitek.

Za prijetno vozičkanje pa ni pomembno samo udobje otroka, temveč tudi tistega, ki voziček potiska. 

Po višini nastavljiv ročaj je eno izmed boljših izumov otroških vozičkov, saj lahko udobno vozičkajo tako po višini manjše osebe kot tudi visoke. Tako kot se večajo potrebe otrok in staršev, se večajo tudi shranjevalne košare, ki postajajo prostornejše in dostopnejše. Seveda pa mamice, ki sledijo trendom, ne bodo spregledale praktičnih dodatkov, kot držalo za otroško stekleničko ali tvoj lonček kave na poti.

 Po višini nastavljivi ročaji vozička FreeON Zen Deluxe 4 v 1 so iz umetnega usnja.

Samodejno zlaganje in kompaktne dimenzije

Za družine, ki živijo v mestih ali so veliko na poti z avtomobilom ali letalom, so enostavnost zlaganja, teža in dimenzije zloženega vozička ključne prioritete pri izbiri. Okorni vozički, za katere je potrebna diploma iz zlaganja, so preteklost, vse bolj priljubljeni postajajo takšni, ki se zložijo samodejno s pritiskom na gumb ali z enim preprostim gibom, kot na primer FreeON Nano, Unique, Lux Premium in Reno. To ti omogoča, da z eno roko zložiš in neseš voziček, medtem ko v drugi držiš otroka.

Voziček FreeON Lux Premium ima sistem zlaganja z eno roko, s 6,6 kg pa ga je enostavno nesti po stopnicah.

Večja kolesa za stabilnost, posebne oblike sprednjega varovala

Varnost je vedno na prvem mestu, zato skorajda ni vozička, ki v letu 2024 ne bi imel 5-točkovnega varnostnega pasu. So pa ti pasovi lahko za radovedne in živahne malčke velikokrat ovira, za kar so preprosto rešitev našli pri športnem vozičku FreeON Reno. Sprednje varovalo so oblikovali v obliki črke T, ki ob uporabi varnostnih pasov otroku zagotavlja maksimalno okretnost in svobodo

Trendi razvoja vozičkov gredo tudi v večja kolesa, kar pomeni boljšo stabilnost vozička in uporabo trdih materialov z lupino košare. Takšen voziček je FreeON Comfort 3v1Zen Deluxe 4v1 in Zen 4v1

Posebnost vozička FreeON Reno je v sprednjem varovalu v obliki črke T, ki otroku zagotavljan maksimalno varnost, obenem pa tudi okretnost in svobodo.

Pastelne barve in vzorci

Čeprav modne piste vsako leto zaznamujejo najrazličnejše barve, pa pri otroških vozičkih barvni spekter ne sega veliko dlje od odtenkov modre in roza. Poleg klasičnih temnih odtenkov črne, sive in modre se sicer najdejo kakšni svetlejši in elegantnejši toni sive, bež, pastelno roza ali mint barve. Poleg pastelnih barv je postopno prihajanje modnih trendov in drznosti v svet vozičkov vidno pri športnem vozičku Unique, ki je na voljo v vzorčastem motivu.

Voziček FreeON Unique s prepoznavnim vzorcem je na voljo v črno-sivi in črno-zlati različici.

Scroll to Top