Avtosedež Opal i-Size

Eden najbolj prodajanih avtosedežev v naši ponudbi!  Opal i-Size je moderno zasnovan avtosedež, ki poleg izgleda navdušuje tudi z napredno tehnologijo varnosti in udobja ter priročnostjo uporabe. Zaradi možnosti nastavitev višine naslona za glavo in hrbtnega naslona je primeren tako za dojenčke od višine 40 cm kot za malčke do višine 150 cm oz. po novih regulativah, do otrokove višine…

Barvne opcije:
Avtosedež Opal
avtosedež Opal
Avtosedež Opal i-Size
Avtosedež Opal i-Size
EAN: 3830075044473 SKU: 44473 Kategorije: , ,

Eden najbolj prodajanih avtosedežev v naši ponudbi! 

Opal i-Size je moderno zasnovan avtosedež, ki poleg izgleda navdušuje tudi z napredno tehnologijo varnosti in udobja ter priročnostjo uporabe. Zaradi možnosti nastavitev višine naslona za glavo in hrbtnega naslona je primeren tako za dojenčke od višine 40 cm kot za malčke do višine 150 cm oz. po novih regulativah, do otrokove višine 140 cm. Ker ustreza standardu i-Size, se v vozilo namešča s pomočjo Isofix in Top Tether sistema, ima pa tudi dodatno zaščito v primeru bočnega trka. Odlikuje ga možnost rotacije oz. vrtenje sedišča za 360°, odstranljiva in pralna prevleka ter izjemno udobje za daljše poti. 

Izjemna varnost in udobje v vsakem obdobju, na vsakem kilometru 

Opal i-Size avtosedež otroku zagotavlja izjemno varnost in udobje v vsakem obdobju otroštva, na vsakem kilometru. Primeren je za vsakodnevno krajšo vožnjo do vrtca oz. šole in domov kot tudi za daljšo vožnjo na počitnice ali izlet. Je odlična izbira za starše, ki želijo skozi otroštvo uporabljati le en avtosedež, saj je primeren od rojstva do otrokove višine 140 cm, kar je približno do otrokovega 12. leta starosti. Najnovejši standard i-Size zagotavlja na področju varnosti v prometu najboljšo možno zaščito v primeru trka, prav tako pa ne dopušča napak pri namestitvi avtosedeža v vozilo. 

Njegova posebnost je 360° vrtljivo sedišče samega avtosedeža, ki staršem bistveno olajša posedanje otroka v vozilo, oblačenje oz. slačenje ter po potrebi tudi hranjenje. Če želite biti brezskrbni med vožnjo, je FreeON Opal i-Size avtosedež prava izbira. 

Naj vas prepričajo njegove izjemne lastnosti:

 • primeren od 0 do 12 let oz. od 40 do 140/150 cm 
 • ustreza i-Size in ECE 129 standardu
 • namestitev avtosedeža v avtomobil: Isofix sistem + pritrditveni pas Top Tether
  • Avtosedež Opal i-Size omogoča vzvratno in naprej obrnjeno namestitev
   • namestitev v nasprotni smeri vožnje se koristi v obdobju med od 40 do 105 cm otrokove višine, kar je od rojstva do njegovih 18 kg (pripenjanje otroka s 5-točkovnim varnostnim pasom otroškega avtosedeža) in
   • namestitev v smeri vožnje od 76 do 140/150 cm otrokove višine, kar je približno pri teži otrok od 15 do 36 kg (pripenjanje otroka s 3-točkovnim avtomobilskim varnostnim pasom). 
 • Avtosedež nudi sistem 360° rotacije sedišča
 • naslon za glavo se po višini lahko nastavlja v kar 15 različnih položajev, kar nudi optimalno prileganje otrokovi višini in tako ščiti njegovo glavo
 • hrbtni naklon se lahko nastavi v 4 različne položaje, kar omogoča otroku maksimalno udobje, tudi če med vožnjo zaspi
 • odstranljiv pomanjševalec za optimalno prileganje dojenčkovi velikosti v samem avtosedežu
 • enostavno odstranljiva in pralna prevleka avtosedeža za zaščito sedeža
 • nastavljivi (in odstranljivi) varnostni pasovi, ki se lahko po doseženi otrokovi višini 76 cm odstranijo, saj se lahko otroka prične pripenjati z avtomobilskim varnostnim pasom.
 • Velikost avtosedeža:
  • dimenzije: 43,5 x 58,5 x 51,5 cm
  • teža: 14 kg
 • na voljo v črni in sivi barvi 
 • Preprosto in varno nameščanje v vozilo

Avtosedež Opal i-Size ustreza i-Size standardu, ki zagotavlja še več varnosti za otroka med vožnjo. Po tem standardu se avtosedeži razvrščajo v skupine po telesni višini in starosti, ne več po telesni teži. Zato je avtosedež potrebno uporabljati nameščenega nasprotno od smeri vožnje in sicer v obdobju med otrokovo višino 40 do 105 cm (do 15 kg). V tem času se izkaže funkcija 360° rotacije sedeža več kot odlična, saj omogoča enostavno nameščanje otroka v sedež. Od višine 76 cm do 140/150 cm pa avtosedež namestite v smeri vožnje. 

Zakaj izbrati FreeON avtosedež? 

Zadovoljni otroci so najpomembnejše merilo prijetne in mirne vožnje z avtomobilom. Naša linija FreeON CAR ponuja raznoliko ponudbo avtosedežev za novorojenčke in za starejše otroke, ki jih združuje odlična kakovost, brezpogojno udobje in eleganten videz. Na izbiro so številni modeli, primerni za vsako obdobje otrokove rasti, avtosedeži pa so udobni, enostavni za uporabo in v skladu z najnovejšimi standardi varnosti v cestnem prometu.

FreeON je blagovna znamka otroške opreme, ki sledi trendom in potrebam sodobnih staršev. 

Standard avtosedeža

Namestitev v avto

Isofix

Top Tether

Narejeno v EU

Nastavljiv po širini

Odstranljiv pomanjševalec

Bočna zaščita

Snemljiva prevleka

Pralna prevleka

Starost otroka

0 mesecev

Primerno za starost do

Primerno za težo od

Primerno za višino od

Primerno za višino do (v mm)

Teža izdelka (v kg)

Širina izdelka (v cm)

Višina izdelka (v cm)

Blagovna znamka

Morda vam bo prav tako všeč…

Scroll to Top