Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?

Bliža se čas, ko boš končno spoznala bitjece, ki ga zadnjih nekaj mesecev nosiš pod srcem. Poleg obvezne otroške opreme je ena izmed pomembnejših stvari, ki jih moraš imeti pripravljeno, torba za porodnišnico. Ker nikoli ne veš, kdaj te malček preseneti, je dobro imeti torbo pripravljeno vsaj en mesec pred predvidenim rokom poroda. Kaj spakirati vanjo, pa preberi v nadaljevanju. 

Tudi porod ne mine brez birokracije

Ko pride čas, da se odpraviš v porodnišnico, boš najprej morala opraviti sprejem, za kar potrebuješ kartico zdravstvenega zavarovanja, napotnico za porodnišnico, materinsko knjižico in vse izvide, ki si jih prejela v času nosečnosti. S seboj imej tudi osebni dokument in porodni načrt, v kolikor s partnerjem nista poročena, pa še potrdilo o očetovstvu. Če bo partner s tabo pri porodu, potrebuješ tudi potrdilo o spremljevalcu.

Pripomočki za mamico

V porodnišnici boš preživela 3 do 4 dni, zato dobro premisli, kaj boš res potrebovala. Zagotovo so to izdelki za osebno nego, kot so tuš gel, deodorant, zobna ščetka, kreme ipd. ter udobna oblačila, v katerih se počutiš najbolj domače. Ne pozabi na copate, bolnišnični so precej nerodni. Da boš lahko ovekovečila prve trenutke s svojim malčkom in svojim bližnjim delila vajino največje veselje, imej s seboj telefon ali fotoaparat. Ker ne veš kakšen porod te čaka, imej v torbi vodo in kakšne zdrave prigrizke, ki ti bodo olajšali prvo lakoto. Čeprav ne boš imela veliko časa, ko se dojenček rodi, pa si lahko vseeno za krajšanje časa vzameš s seboj kakšno revijo ali knjigo. Obvezna oprema so še bombažni higienski vložki, mrežaste hlačke za enkratno uporabo in krema za celjenje ran, v kolikor bo potrebno šivanje. Če bodo bolečine hude, pa ti jih lahko olajša tudi obroč za sedenje.

Pripomočki za otroka

Ko bo dojenček enkrat privekal na svet, boš potrebovala nekaj pleničk najmanjše velikosti, bodi, kapico in rokavičke proti praskanju. Ker bosta najverjetneje takoj po porodu pričela tudi z dojenjem, ti bo prav prišel tudi modrček za dojenje, pa tudi kakšna tetra plenička ne bo odveč. In ker bo dojenje popolnoma nova izkušnja za oba, imej za vsak slučaj zraven tudi nastavke za dojenje in kremo za občutljive in boleče bradavice. Če bo malček veliko jokal in ga ne boš mogla potolažiti, si lahko pomagaš s tolažilno dudo za novorojenčke. Ko bosta z malčkom šla domov, bo potreboval oblačila, ki naj bodo prilagojena letnemu času – poleti naj bo to lahka bombažna majica ali jopica terin hlačke, pozimi pa topel pajac in seveda kapica. Pot domov pa ne bo izvedljiva, če ob sebi ne boš imela avtosedeža 0+ oz. jajčke.

Kam spakirati vse to?

Ponavadi si bodoče mamice za porodnišnico spakirajo dve torbi, eno zase in drugo za dojenčka. Ker mamica potrebuje več stvari, boš potrebovala večjo torbo ali potovalko, dojenčkove stvari pa lahko spakiraš kar v torbo za previjanje. To je tudi ena izmed potrebščin, ki jo moraš kupiti še preden malček pride na svet, ob izbiri pa daj funkcionalnost in prostornost pred izgled. Ključno je namreč, da vanjo dobiš vse, kar potrebuješ, trendovski izgled, kot ga imajo nove FreeON Trend torbe, je le še pika na i. Za široko in pestro ponudbo torb in nahrbtnikov za previjanje pobrskaj po ponudbi izdelkov FreeON. Seveda pa ne spreglej tudi ostalih izdelkov za dojenčka, ki ti bodo prišli še kako prav – na primer mehki bombažni Bubaba by FreeON izdelki, tetra pleničke in posteljnine.

Strnjen seznam za porodnišnico

Pakiranje vseh nujno potrebnih pripomočkov zase in za prihajajočega dojenčka je lahko velik izziv. Da ti bo lažje, smo pripravili seznam, ki te bo vodil pri pakiranju.
Klikni in si pridobi seznam, da bodo priprave lažje …

>> Seznam za porodnišnico

Široka ponudba vseh nujnih pripomočkov, ki ji kot mamica potrebuješ za svojega dojenčka, ob odhodu v porodnišnico, lahko najdeš v specializiranih otroških prodajalnah Pikapolonica in Baby Center. Si že slišala za novo knjižico za nosečke z več kot 40 strani praktičnih nasvetov in bogato ponudbo ugodnosti? Pobrskaj na linku in se prepričaj >> Knjižica NOSEČKA

Scroll to Top