Otroški avtosedež FreeON Galaxy i-Size prvič med ocenjenimi

Varnostna testiranja nemške avtomobilistične organizacije ADAC so cenjena zaradi verodostojnosti in neodvisnosti. Tudi letos je AMZS v sodelovanju s priznanim evropskimi avtomobilskim klubi preverjal lastnosti otroških avtosedežev in k testiranju prvič povabil tudi slovensko blagovno  znamko FreeON. Avtosedež Galaxy i-Size je prejel oceno zadovoljivo in se tako uvrstil med varnostno in uporabniško prijazne in zanesljive na našem trgu.

Zahtevni kriteriji testiranja

Otroški avtosedeži, ki so jih za testiranje izbrali evropski avtomobilski klubi v sodelovanju AMZS, so bili podvrženi zahtevnim kriterijem ADAC testiranja, ki ga izvajajo v sodelovanju z neodvisno nemško potrošniško organizacijo Stifung Warentest. Zaradi zelo zahtevnih kriterijev so takšna testiranja pomemben pokazatelj in dokaz visoke kakovosti izdelkov. V letošnjem ocenjevanju je med 30-timi testiranimi modeli zadovoljivo oceno prejel tudi  otroški sedež Galaxy i-Size, slovenske blagovne znamke FreeON, in sicer tako z vidika varnosti, enostavnosti rokovanja, udobnosti in odsotnosti škodljivih snovi. Pridobljena ocena potrjuje, da je otroški avtosedež znamke FreeON med zanesljivimi in kakovostnimi na našem trgu.

Pod drobnogledom ključne lastnosti

S čelnimi in bočnimi trki, preverjanjem poteka varnostnih pasov in stabilnosti pritrditve avtosedeža testirajo varnostne lastnosti. Poleg tega ugotavljajo učinkovitost upravljanja, kar vključuje ustrezno vgradnjo sedeža v avtomobil, pripenjanje otroka, prilagodljivost glede na višino otroka, enostavnost čiščenja in razumljivost navodil. Naslednji segment testiranja je namenjen ergonomiji, torej prostornosti, udobju in položaju otroka, kot tudi volumnu, ki ga sedež zavzame v vozilu. Poleg naštetega pa v laboratoriju preverjajo tudi vsebnost škodljivih snovi, kot so sredstva proti gorenju, naftalin, ftalati in ostale snovi, ki tudi pri otroških igračah veljajo za škodljive.

FreeON avtosedež Galaxy i-Size med zanesljivimi in kakovostnimi

Testiranja ADAC veljajo za najstrožja in tudi otroški sedež Galaxy i-Size znamke FreeON je šel skozi strokovno podkovano sito, ki mu lahko zaupamo. Kot pove že ime, avtosedež ustreza najsodobnejšemu i-Size standardu in je ustrezen za otroke visoke od 40 pa vse do 105 cm. Nastavljiv položaj za hrbet in glavo ter 360° vrtljivo sedišče so pomembne uporabne lastnosti avtosedeža, ki se v vozilo pritrjuje s pomočjo isofix sistema v kombinaciji s podporno nogo. 5-točkovni varnostni pas poskrbi za varno pripenjanje otroka v avtosedež, ki je zelo udoben in izdelan iz kakovostnih, prijetnih in neškodljivih materialov. Da gre za celovito kakovosten izdelek potrjuje tudi testiranje ADAC, saj preizkušajo celo vrsto lastnosti, ki so povezane tako z varnostjo kot uporabo in udobjem.

Avtosedeži FreeON so na voljo v trgovinah Baby Center in v njihovi e-prodajalni.

Več o rezultatih testiranja AMZS.

Scroll to Top