Pripravi sproščen pravljični večer

Dolgi jesenski večeri so idealni, da jih izkoristiš za druženje s svojim otrokom ob branju pravljic. Zakaj je branje oz. poslušanje pravljic pomembno za otroka, kako z njihovo pomočjo spodbujaš njegov razvoj ter ga s pomočjo preprostega pripomočka, kot je otroški fotelj, naučiš zbranosti in poslušanja? Beri dalje.

Zakaj bi morala svojemu otroku redno pripovedovati zgodbe?

Zagotovo se še spomniš svoje najljubše zgodbice iz otroštva. Pravljice so z nami vse življenje, kot otroci jih poslušamo, kot odrasli jih pripovedujemo. Ponavadi so pravljice več kot samo otroške zgodbe. So poučne zgodbe, ki pomembno oblikujejo otrokovo osebnost, spodbujajo njegovo domišljijo, iznajdljivost in razmišljanje. Skozi pripovedovanje zgodb otrok spoznava svet in čustva, razvija empatijo, svoje izražanje in širi besedni zaklad. Sploh v času, ko so pametne naprave vsem na dosegu roke, je še toliko bolj pomembno, da smo

starši dober zgled in jih navdušimo za branje.

Navsezadnje je branje pravljic dragocen čas, ki ga kot starš posvetiš svojemu otroku in ki vaju povezuje.

Ustvari otroško sobo s pravljičnim kotičkom

Kako opremiti in organizirati otroško sobo, smo že pisali. Eden izmed pomembnih kotičkov v otroški sobi je prostor za sprostitev in počitek, ki je primeren tudi za branje oz. poslušanje pravljic. Poslušanje pravljic naj ne bo igra. Med igro otroku pusti živahnost in svobodo, pri poslušanju pravljic pa ga

nauči, da je to čas za umirjenost, koncentracijo in poslušanje.

Pri tem ti lahko zelo pomaga kotiček s pravljičnim vzdušjem – postavi šotor, okrasi kotiček z junaki iz pravljic, igraj se s svetlobo in lučkami, opremi prostor z blazinami ali mehkimi otroškimi fotelji s prikupnimi motivi …

Otroški fotelji Bubaba by FreeON so izdelani z mislijo na otroke. Izdelani so ročno, iz kakovostnih in udobnih tekstilnih materialov. Primerni so za sproščen počitek, igro ali zabavo. Fotelji so stabilni in prostorni ter na voljo v prikupnih dizajnih, ki se podajo vsaki otroški sobici.

Ključ do otrokove pozornosti je v načinu pripovedovanja

Pri izbiri pravljice se vedno postavi v kožo svojega otroka in izberi takšno, ki mu bo všeč. Predvsem pa naj bo takšna, da jo bo razumel in mu bo zanimiva. Nič ni bolj utrujajočega, kot poslušanje dolgočasne zgodbe, kar ti bo otrok hitro pokazal z nezanimanjem in godrnjanjem. Pravljico lahko narediš zanimivo tudi tako, da se vživiš v vloge, spreminjaš in posnemaš glasove, izbereš glasbeno spremljavo, igračo ali naprstne lutke.

Kaj imata skupnega otrokova pozornost in otroški fotelj?

Dandanes malokateri otrok živi v pomanjkanju igrač. Babice in dedki, tete in strici ter vsi obiski v vaši hiši prinesejo »nekaj malega« za otroka. Posledično so otroci že od rane mladosti izpostavljeni izobilju igrač in njihovim dražljajem, kar zmanjšuje njihovo radovednost in pozornost. Malokatera igrača je otroku zanimiva dalj časa in ko se te naveliča, že ima na voljo drugo.

In kaj ima to veze z otroškim foteljem, se sprašuješ?

Ker lahko otroka z njegovo pomočjo naučiš pozornosti. Otroški fotelj naj bo pripomoček, kjer se bo otrok umiril, se udobno namestil in pridno poslušal. Če boš otroku pripovedovala pravljice medtem, ko bo sedel v otroškem fotelju, bo ta predmet takoj povezal z umirjenostjo in branjem. Za to boš še posebej hvaležna, ko bo otrok šel v šolo.

Pri FreeON imamo na voljo različne otroške fotelje blagovne znamke Bubaba by FreeON s prikupnimi živalskimi motivi in če se ne moreš odločiti le za enega, jih lahko uporabiš za različne priložnosti. Na primer, primer otroški fotelj panda naj bo za branje, otroški fotelj lev za gledanje risank, otroški fotelj žirafa pa za igranje.

Tako, čas je za skodelico vročega čaja in izbiro današnje pravljice.

Scroll to Top